Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ellentéteink tovább erősítik Szerelmünket

Az Igaz Szerelem nem hazudik, mert nincs szüksége ehhez a másik szeretetéhez, csak feltárul minden őszinte érzés, és nincs több kérdés.
A Szerelem egy közvetlen csatornát nyit szívtől szívig, kikerülve az ego nehézkes felfogását, így idő sincs történeteket kitalálni a nagyságodról, hogy miért téged válasszon a másik. Mert a Szerelem téged választ mindig, és nem a cukormázzal lekent hazugságaidat, csak a tiszta lényedben leli örömét.
Éppen így soha nem rejti véka alá a véleményét, mert nem megfelelni akar neked, hanem elvárások és képmutatás nélkül szeretni. Ezért a férfi és női energiák összecsapnak néha, hogy kiegészíthessék egymást, és tanuljanak egymástól, de soha nem a rombolás szándékából, hanem hogy közelebb juthassanak egymáshoz, és végül Önmagukhoz.
De mivel a célja ennek a vetélkedésnek a szerelem és a másik minél mélyebb megismerése, ezért az ellentétek megerősítik az összetartozás élményét, hiszen az Egységünk csak olyan mértékben lehet erős, mint amilyen szinten az ellentéteinket képesek vagyunk átalakítani és egymás szolgálatába állítani, és nem egymás ellenében. Mert itt kiderül mennyire erős ez a szerelem, netán az első széthúzástól kettészakad a kötelék.
Az ilyen típusú hozzáállás hozhat rövid, de intenzív és őszinte kapcsolatokat, vagy akár hosszútávon is működő szerelmet, amely folyamatosan épül és tele van élettel, és amelyre egy felhőkarcoló is felépíthető, mert stabil és tiszta az alapja. De akár egész életünkben is hazudhatunk önmagunknak és a másiknak, és csak titkon valljuk be önmagunknak, hogy ez soha nem volt szerelem, a lelkeink soha nem találkoztak, és fejlődni sem tudtam a másik által. Ezt is lehet választani, a döntés mindig tiéd.
Nincs garancia a szerelemben, és az ígéretek sem sokat érnek, amiben bízhatsz azok a tiszta érzéseid, és hogy képes leszel ezek szerint élni, végeredménytől és következményektől függetlenül. Itt nincsenek szabályok és erkölcsi dogmák, amelyek egy kicsit is megnyugtathatnák háborgó szívedet, hiszen éppen a szerelem az, amely ledönt minden korlátot és szabaddá tesz. De talán az ember nem akar szabad lenni, nem akar korlátok nélkül élni, mert fél szeretni, miközben csak erre lenne igazán szüksége, minden más csak kényelmi szempont.
Vedd észre, hogy a szerelemben nincs part, amelybe kapaszkodhatnál ha elkap a sodrás, csak átadni tudod magad ennek a szüntelen és sebes áramlásnak. Nem számít mennyire ázol el, netán épp a napos oldalát mutatja a szerelmetek, te csak hű maradsz Önmagadhoz és az érzéseidhez, és akkor mindig áramlásban lesz a szerelmi életed.

Gabryel

adventure-couple-photos-in-iceland-in-the-wind-and-rain.jpg