Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szenvedély tüzében edzett Szerelem

Harmóniát és Egységet teremteni sokféle módon lehet, hisz nem az odavezető út számít, hanem hogy sikerül-e az Eggyé olvadás, hogy tudunk-e legnagyobb ellentéteink ellenére is együtt élni és egymást kiegészíteni.
Ilyen ellentétesnek tűnő késztetések például a Lélek és az elme egyensúlya, a föld és az ég kapcsolata bennünk, és természetesen a szerelem örök ellentétei és kihívásai.
A férfi soha nem tud jobb lenni a nőnél, és fordítva ugyanígy, hiszen csak önmagunknál lehetünk jobbak, hogy néha képesek vagyunk egónkat feláldozni a másikért és a szerelmünkért, amelytől nem hogy kisebbek leszünk, hanem elkezdünk fejlődni minden téren. A nő is ugyanígy tesz, és őszintén feltárva érzéseit meghozza a maga örömteli áldozatait, hiszen ha tényleg szerelemes vagy, akkor ez nem is igazán áldozat, hanem a legnagyobb motiváció és eksztázis, amely megtisztít és felszabadít az ego kényszerei alól, illetve mentesít a férfi és női uralom végleteitől.
A Szerelem így vezet el az Egységbe, a legnagyobb szenvedélyeken keresztül a csendes együttlét harmóniájába, a vadul egymásnak és egymás ellen csapódó érzelmeken keresztül az Együttérzésbe, és a másikon való hatalmaskodáson keresztül az utolsó ego áldozatig, amelyben nem te válsz semmivé, hanem csak a birtokló és diktátor álarcaid, hiszen ezek csak maskarák, hogy elbújhass az Önvalód és a Szerelem felszabadító és mennyekig repítő őrülete elől.
Mert van, hogy minél jobban taszít a másik, annál inkább vonz magához és hív ölelése, és a feszültséged abból ered, hogy eszméletlenül és valódian vágysz a másikra, de mégsem engeded meg magadnak, illetve hagyod hogy aktiválódjanak az egód játékszerei, és elnyomod az érzést függőséget okozó pótcselekvésekkel. Elárulom, hogy ez a szenvedély soha nem fog elmúlni, és soha nem fog kielégülni evéssel vagy felszínes kalandok hajszolásával, vagy akár a pénz minden emberi értéket nélkülöző harácsolásával, hiszen a Szerelem a legősibb vágy, amely mindennél erősebb, és az Egyetlen olyan kapcsolódási mód az emberek között, amelyben valódian és őszintén megérinthetitek egymást, nem csak a testetekkel, hanem Lelketekkel és Szívetekkel egyaránt.
És végső soron csak ez hozhat megnyugvást, és csak így csillapodhat a szerelem vágya, amikor engedsz a másik hívásának, és vállalsz minden látszólagos ellentétet és vetélkedést, mert a Szerelemben nincs más út és kiút a beteljesülésig. És bár néha nagyon mélyen fájhat ez az egész dráma, viszont ezzel együtt az Örömöd és érzelmeid is mélyek és nagyon valódiak lesznek, és csak ez a szenvedély hozhatja el végül a harmóniát és békét nem csak a másikkal, hanem Önmagaddal is.

Gabryel

robin-hood-prince-of-thieve.jpg