Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem tudsz más lenni, mint aki mindig is voltál

A benned lévő értékeket nem tudod felcserélni más minőségekkel, nem tudod őket a fiókba tenni külső hatásra vagy parancsra, még egy percre sem, hiszen azok veled születtek, a lelkedben élnek örökkön, és kitörölhetetlenek.
Eljátszhatod hogy alkalmazkodó vagy, miközben belül egoista maradsz, és az alkalmazkodásod csak egy okos manipuláció és trükk, hogy végül elérhesd önző ambícióidat. Eljátszhatod hogy kedveled a másikat, miközben kerülnéd minden módon, és előbb-utóbb fel fog idegesíteni, lehet épp csak egy nézéssel, bármivel, és kiderül valójában hogyan is viszonyulsz hozzá.
Ilyenkor meghasad a személyiségünk, és egyszerre két szerepet játszunk, azt amit a külvilágnak játszunk el, illetve amit belül élünk meg valójában, és amelyet képtelenek vagyunk elnyomni sokáig, akár csak egy percre is a fiókba zárni, hiszen az vagy Aki Vagy, a Teremtés tökéletes műve, és csak ezzel a lélekkel és sorssal lehetsz boldog, amelyet most is Élsz. Viszont nagyon sokáig lehet hamis életeket élni, minden szempontól lógni a levegőben, anélkül hogy bármit is teremtenénk valódi értéket a külvilágban, és persze a bensőnkben.
Nagyon fárasztó két szerepet, vagy akár 5 szerepet játszani egyszerre, hiszen a Lelked folyamatosan húz vissza önmagához, és kérlel hogy hangolódj rá a hullámhosszára, olvadj össze vele. És ha ez sikerül, akármilyen küzdelmek árán is, akkor hirtelen nyugalom száll meg, mintha megállna az idő is, és csak áramolsz.
Ha egyszer eltévedtél az önazonossá válás rögös útján, mindössze annyit kell tenned, hogy visszafejted életed fonalát, hiszen valaha még a Teremtőben léteztél, Ő táplált és adott emberi életet neked, és ezt a pontot kell megkeresned, a bukásod és tévedésed előtti pillanatot, hogy miért akartál elcsúszni és eltávolodni belső fényed otthonától. Amint megráz a felismerés bizonyossága az önvalódról és a bukásod pillanatáról, visszakerülsz az áramlásba, többé nem lesznek idegen szerepek, azok megszűnnek, és a vezekléseid is elhagynak, többé nem találnak meg újra.
Bármit is akarsz eljátszani mások előtt, az soha sem sikerülhet, hiszen Lelked magja és annak minőségei mindig sugározzák magukból azt Aki Vagy. Lehet hogy éppen rossz kedved van, és nem érted miért keresik mégis a társaságod, miért néznek fel rád, és miért hatsz az emberekre elementáris erővel, mert a Lelked csak önmagát tudja sugározni, és ezt az energiát érzik és látják benned az emberek. A külvilág valóban segíthet is visszatérned önmagadhoz, mert néha olyat látnak meg benned mások, amit te nem akarsz elhinni magadról. De aztán eljön az a pillanat is, hogy feltétel nélkül bíznod kell az Isteni sorsodban.

Gabryel

blog.png