Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életben maradni, vagy élni?
 
A tested megszületésével nem ér véget a folyamat, amelyet születésnek hívunk, hiszen a lelkednek is meg kell születnie, kinyílnia és lehorgonyozódnia minden síkon.
Azzal hogy testet kaptál, még nem vagy kiváltságos helyzetben emberi fogalmakkal élve; mindössze egy erős vázat kaptál, egy üres festővásznat, amelyre ha nem festesz valami valódit, valami önazonosat, akkor az üres is marad.
Senki nem fog a kezedbe ecsetet adni, festeni helyetted, hiszen ez az élet rólad szól, a te vágyaidról és lehetőségeidről, és csak is te tudod őket valóra váltani és megélni. A külvilág az kint van, te meg bent vagy, a lelkeden és szíveden belül, éppen ezért nem kint kell kutatnod és keresned az életed értelmét és célját, hanem a belső végtelen térben és a tiszta érzéseidben. Ha jól csinálod, egyre több örömöt és valódi szenvedélyt fogsz találni, amelyet aztán fel tudsz használni minden tevékenységedben, kapcsolatodban és mozdulatodban.
Ez az áramlás az Isteni létezéseddel és sorsoddal, nem egy külső cél, és nem is egy belső vágy, hiszen akkor megint csak valami vagy valaki után rohangálsz, felspanoltan üldözöl valamilyen célt, amelytől aztán a boldogságot és a megváltást várod, vagy akár a spirituális újjászületésedet, és így tovább. Fordítva kell csinálni az egészet, vagyis a cél nem az, hogy valamivé vagy valakivé válj, hanem hogy önmagad légy, hogy a cél te legyél, a lelked legtisztább valósága, függetlenül attól, hogy ezáltal kivé válsz a külvilágban és az emberek szemében.
Tápláld a testedet, hiszen ez is hozzátartozik az életed teljességéhez, de ne csak a tested létfenntartásáért és éhséged csillapításáért, hanem hogy újult erővel vághass egy új kalandba, egy új tapasztalás katarzisába. Ahogy a test, úgy a lélek is tud éhezni, és ha nem eteted meg őt rendszeresen, akkor ugyanúgy beteggé válhatsz lelkileg és érzelmileg, mint hogy az alultáplált test is meghalhat egy szint után.
Az életed, a lényed, és bizonyos szinten a tested is belülről táplálkozik, a lelked fényeiből és energiáiból, és ha képes vagy ehhez a belső forrásodhoz és Isteni inspirációidhoz kapcsolódni, akkor az egészségessé teheti a testedet és a lelked egyaránt; nem elhanyagolva persze a fizikai szükségleteket és vágyakat.
Nem a tested akart ide leszületni, hanem az örökkévaló lelked akart egy fizikai test porhüvelyében megszületni, tapasztalni és átélni olyan pillanatokat, amelyek által több lehet, de soha sem kevesebb. Ne érd be ennél kevesebbel soha, hogy a testedben is megélheted a lelked magját és minden fényét, illetve mindenre válaszol is ha kérdezel tőle, hiszen ő szüntelen kapcsolódásban van a forrással, és ő általa mi is.
 
Gabryel
 
blog.png