Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az alvó Szépség

Vannak szemmel látható jelzőtáblák, hogy merre kellene menned, hogy beteljesítsd a sorsodat. Vannak elmével felfogható érvek és vélemények, elméletek százai, hogy milyen utat kellene követned a boldogságodhoz. És keresed a könyvet ehhez, amely rólad és a célodról szól, pedig azt még senki sem írta meg. Éppen Most, ebben a pillanatban is írod életed könyvét, és TE vagy a szerző.
Vannak aztán láthatatlan célok, lélekben született kincsek és örökkön villogó jelzőlámpák, amelyeket nem tudsz kitörölni magadból, hiszen ezek szólnak igazán rólad, az Isteni önvalódról, és azokról a célokról, amelyek a transzcendens beteljesülés felé vezetnek. És igen, ezeket a legnehezebb követni, mert nincs hozzájuk racionális magyarázat, kézzel fogható bizonyíték, megírt elmélet vagy dogma, nincs másod hozzá, mint a Belső Fényed lámpása, amely mégis a legnagyobb erővel vonz magához, húz menthetetlenül a végső megvalósulásod felé.
Nem látjuk a belső célt, mert meg alkottuk a magunk kis emberi játszmáit és drámáit, amelyekben minden nap megfürdőzünk, és végül annyira hozzászokunk ehhez a hullámvasúthoz, hogy nem látunk már más célt, mint hogy egy modernebb formába öntsük a régi játszmákat és az ego mókuskerekét, de ettől a mélyben még semmi sem változik. De hiába is látnánk meg mégis a belső célt és álmot, akkor is át kell verekedni magunk az ego vaskos rétegein és elengedni azokat, mert nem vihetjük magunkkal a múltat, hiszen az ősi és jól működő minták is átalakulnak a magasabb rezgésekhez, csak így vesszük hasznukat.
Ez a Belső Szépség, amit belül rejtegetünk, bármennyi sötétség és elcsúszás bűne is terheli a létünket, az belülről világít kifelé, és mutatja az Utat örökkön az Isteni természetünk felé. Így lehet az hogy soha nem téved el az ember, mert a sötétség nem tud örökké tartani illúzió volta lévén, nem tud rabbá tenni, csak lelassítani, és ez a belső Fény időközönként mindig át is töri a felszínt és útba igazít. A félelem illúziója inkább saját magunk alkotta kihívás és feladat, amellyel önmagunkat tanítjuk bátorságra és magabiztosságra, és ha legyőzzük a belső szörnyet, akkor az stabil alapokon nyugvó önbizalom lesz. Tesztelve van.
A Belső szépség a legfontosabb, amely többé nem aludhat benned, hanem fel kell ébresztened megalkuvás nélkül, és hagyni ragyogni mindenki örömére. Ne téveszd össze a különc embert attól, aki ebben a Belső szépségben akarja élni, és éli is az életét, mert ő emiatt megviseltebb és viharvertebb, neki van még miért küzdenie. És mivel az egész létét felajánlotta ennek a küldetésnek, ezért ez egy önbeteljesítő sors, ahogy a Fény áttöri a legkeményebb talajt is, nem lehet másképp.
Az év vége felé figyelj befelé, összegezd az évet, és hagyd megszólalni ezt a belső Fényt és Hitet, amelyet Jézus is követett láthatatlanul.

Gabryel

blog.png