Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az intelligencia csak a Szeretet által képes fejlődni

A lexikális tudásod növelése nem hozza magával az intelligenciád gyarapodását, hiszen a valódi intelligencia egy összetett folyamat által fejlődik és alakul ki.
A szellemi síkokról indul a tudás, aztán a lelked kelyhébe hullanak ezek az információs csomagok, végül úgy érzi a tested hogy mozdulnia kell ennek hatására, és végül beindul a tapasztalás az anyagi síkon is. Persze olyan is van, hogy az egódat tévesen összetéveszted a lelked sugallataival, és azokat teszed tetteid mozgatórugójává, viszont az ilyen teremtések rombolni fognak előbb-utóbb, és hiányozni fog az Isteni öröm is minden mozdulatodból. A csüggedés megjelenése elkerülhetetlen az egóval, de mivel az ember nem erre lett teremtve, ezért új utak után nézel, és a Lelked felé fordulsz, ahol is aztán olyan megoldások érkezhetnek az életedbe, amelyekkel bármire képes lehetsz. Az elme mindössze eszközként szolgál, hogy tálalni tudd érthető formában az isteni tudást, amely a lelkedbe hullott. A múltból soha nem jöhet élő tudás, hiszen minden pillanat Új, és csak is új megoldásokkal lehet válaszolni rájuk, így leszel te is élő és eredeti. A jövő sem adhat válaszokat, hiszen az is csak egy másik idősík, egyszerűen nem Most történik, hanem csak a fantáziáidban és az így létrehozott alternatív valóságokban.
És ami mindezt összetartja, az a Szeretet örökkévalósága. Ő kenőanyag, a ragasztó, és az egyetlen cél, amely mozgat minden síkot, a testtől egészen a Forrásig haza. A leginkább eltévelyedett létezőt is hazáig elkíséri a legnagyobb szenvedések kereszttüzében is, és senkit sem hagy magára. Minden történés mögött a szeretet munkálkodik, és azt akarja hogy észrevedd ennek valóságát, hogy bármi is történjék, jó vagy rossz dolgok, a Szeretet akar kifejeződni minden Pillanatban. Mert hiszen minden abból van, a legapróbb fűszálon át, egészen a legnagyobb csillagokig.
Ha az elmédet tömöd folyton száraz adatokkal és gondolatokkal, akkor lehet hogy jó számítógép lesz belőled, viszont a legegyszerűbb emberek közötti szituációkat sem tudod megoldani, mert ahhoz a világ összes képlete sem elég, oda már szív és lélek kell, és a tapasztalások által szüntelen tudatosodni. Az elmédért senki sem fog szeretni, legalábbis őszintén biztosan nem, hiszen az elme nem tud befogadni szeretet és érzést, és adni sem képes.
Ahogy nő a szeretet benned, úgy nő az intelligenciád. Ahogy csökken a szeretet benned és a tetteidben, úgy zuhan az intelligenciád rohamosan, hiába van egy polcnyi diplomád. Mert a Szeretet mindig új kihívások elé állít, és azt akarja hogy hazatérj önmagadba, hogy tágulj szüntelen, és ezekre a hatalmas ugrásokra csak a Szeretet által vagy képes.

Gabryel

burning-man-festival-adults-babies-love-aleksandr-milov-ukraine-fb.jpg