Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Elengedés misztériuma

Mindennap el kell engednünk valamit.
Ahogy beszívod a levegőt, úgy ki is kell fújnod, vagy is elengedned. Ahogy az ételt elfogyasztottad, úgy az távozni is fog belőled az emésztés segítségével. Ahogy egy kapcsolat elöregedik és nincs több fejlődési potenciál benne, úgy őt is el kell engedned, mert csak így lehet biztosítva a folytonos fejlődésed. Amikor eljönnek a földi életed utolsó percei, úgy azt is el kell engedned, minden katarzisával és mélységeivel együtt, hogy egy új létezést tapasztalhass meg, hiszen minden folytatódik tovább, a létezésed soha nem szűnik meg.
Minél jobban ragaszkodsz a dolgokhoz, annál nehezebb az elengedés, és ez mutatja miben kell még fejlődnöd, hogy miért nem tudod elengedni a régit az új kedvéért, ami így vagy úgy, de mindenkivel megtörténik, hiszen a fejlődést soha nem lehet megállítani, a változást soha nem lehet feltartóztatni. Ez az ego halála, és nem a te halálod, hiszen a Lelked ettől még vidáman élni fog tovább, sőt emelkedik a rezgése és a fényessége is, ahogy az ego illúzióihoz nem ragaszkodsz többé, és átadod a helyüket az elkerülhetetlen változásoknak, amelyek mindig azt hozzák el számodra, ami éppen a fejlődésedet szolgálja.
A társadalom inkább a görcsös ragaszkodásra tanítana, hogy felelj meg hamis és képmutató elveknek és vezetőknek. Eközben szép lassan elfelejtjük hogy ki is vagyunk Valójában, honnan jöttünk és merre tartunk, mert hogy nem a földből bújtunk elő, és aki a Lelkét megnyitotta már, az ezt jól tudja. Minden bolygó és csillag mindössze egy részállomás végtelen utunkon, és az Isteni éneden kívül semmi sem tart örökké. De az hogy mivel töltjük időnket e világokban, az csak is rajtunk múlik.
A Kapcsolatokban nagy tanítás rejlik, ahogyan elengedjük szeretteinket és szerelmeinket, hiszen ez is mind megtörténik elkerülhetetlenül. Szeretni megtanulni az egy dolog, de ha el is tudod engedni a másikat lélekben, akkor fog igazán megváltozni a kapcsolatod, mert ha csak ragaszkodni tudsz, akkor a birtoklás is be fog kúszni az életetekbe, de ha az elengedés misztériumát megtörténteted, akkor rést nyitsz börtönötök ajtaján, és újra szabadok lehettek mindketten.
Néha csak a Szerelmesek tudják elengedni egymást, mert ebben a rezgésben már nincsen bennünk ego vagy romboló ösztönök. Nem tudják a vágyaikhoz kötni magukat, mert azokat átlényegítették az átélés által, és így automatikusan bekövetkezik a régi vágyak elhagyása és az új rezgések és attitűdök felvétele. Ilyenkor már a másik puszta jelenléte is eksztázist vált ki belőlük, mert mindketten Jelen Vannak.

Gabryel

0fa651b8648b77ba9f416e645a72f5f5.jpg