Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                                   A Kedvesség művészete

Mindannyian azzal a céllal születtünk a Földre, hogy elérjük a feltétel nélküli szeretet állapotát, és ez megmutatkozzon a kedvességünkben, minden ember tiszteletében, illetve az élőlények és az egész föld megbecsülésében.
Oly drága és ritka kincs az őszinte kedvesség, mely a lélek szeretetéből táplálkozik. Soha nem volt nagyobb szükség a kedvességre, mint a jelenkor szeretetlenségében. Úgy vágyja az ember a kedvességet, mint az apró kis virágok a friss harmatvizet, mint éltető nedűt, mely táplálja a lelket és testet.
Minden kedvességgel átitatott cselekedeteddel és szavaiddal szebbé teheted önmagad és mások életét. Hiszen egy szeretetteli gondoskodás gyógyír egy beteg embernek, egy kedvességgel kimondott szó bátorító, egy biztonságot adó ölelés megnyugtató az élet útját járó gyermeknek, és egy meleg kézfogás együttérzéssel nyugtatja a félelemmel teli lelket.
Mert szeretet és kedvesség nélkül a szív csak kemény lehet, melytől az egész világ megdermed. Mert mit ér ha a világot megnyered, de a lelkedből a szeretetet és a kedvességet elveszíted.

Henriel

blog.png