Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Felvállalás próbája

Vállalni azt, amiért ide jöttünk, és végig vinni tűzön-vízen át a küldetést, ez az ember vállalása önmagáért és másokért, és ez a Lélek újjászületése is.
Néha megrogyunk a kereszttel, és hite hagyottan cipeljük terheinket, talán már semmiben sem bízva. Talán mert hamis célokat tűzünk ki magunk elé, mert meg akarunk felelni a külvilágnak betegesen, és már észre sem vesszük hogy céltalanul bolyongunk a világban, és tulajdonképpen a saját keresztünket sem vesszük így a vállunkra, amely nélkül nincs megváltódás és kiút a szenvedésekből. Mert van egy Sorsod, amely elszólított ide a Földre, és amely az egyetlen lehetőséged hogy kiugorj a karma kerekéből.
Ha valami elkezd motiválni, és szíved tiszta szenvedélye húz egy bizonyos irányba, akkor már jó helyen keresgélsz, csak folytatnod kell ennek a Lélek szikrának a követését, és életté tételét. Mert ez lesz a te Sorsod és végzeted, amely mindenre választ adhat, és a Lelked is megváltódhat, és bár nem fog aranyeső várni a túlvilágon, és medencés partik sem várnak rád odaát, viszont a Lelked tiszta Fénye, amelyért emberesen megküzdöttél, és sok áldozatot hoztál érte, kárpótolni fog mindenért.
Eszünkbe juthat Jézus vívódása a Gecsemáni kertben, amikor is majdnem meghátrált a küldetése elől, mert a legnagyobb félelmei a felszínre törtek, és csak megküzdve velük tudta felvállalni a sorsát és küldetését. És persze tudjuk hogy utána még hányszor rogyott meg a kereszttel, de az már mind a küldetése része volt, egyfajta tudatos áldozathozatal az emberiségért, elszenvedve mindazt a bűnt és sötétséget, amelyet mi emberek hoztunk létre a Földön. Mert hogy mi emberek gyakorta képtelen vagyunk elvállalni saját tetteink következményeit, és meglátni tisztán a romboló vágyainkat és indulatainkat, nem beszélve azok megváltásáról és átlényegítéséről.
Szóval az első lépés a Sorsod felvállalása, amelyet reád bízott az ég, és amely a megváltódásod kulcsa. Érthető hogy ettől megijed az ember, hiszen az első lépés mindig a legnehezebb, és hát félünk a fájdalomtól, és félünk a boldogságtól is, és inkább hagyjuk magunkat robotként irányítani. De ha Jézusnak sikerült, akkor Neked is fog, mert te is a Teremtő gyermeke vagy, és a Hiteddel te is bármire képes lehetsz.
Ott a kereszt te előtted is, vedd fel és váltsd meg, és ne kérj helyette másikat, és azt se hagyd hogy mások próbálják elcipelni a tiédet, mert Jézus sem engedte ezt a tanítványainak, hanem egyedül, vérző kínok közt, de mégis tiszta szenvedéllyel a szívében és büszkén jutott fel a hegyre, a megváltódás hegyére, egyre magasabbra és magasabbra.

Gabryel

maxresdefault.jpg