Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiszteld mások Útját, hiszen mindenkié más

Nem mindenki tudja befogadni azt, amit adsz, mert egyszerűen mások vagyunk, különböző terhekkel és sors utakkal. Ezt el kell fogadnod, és így Szeretni tovább, mert azt viszont nem szabad abbahagynod, és ezt nem azért csinálod hogy tiszteljenek vagy elfogadjanak, hanem mert ez az egyetlen Út, amely a Forráshoz emelhet mindenkit, beleértve saját magadat is.
Mert a Szeretet felolvasztja a legvastagabb jégpáncélokat is, amivel az emberek körbe veszik magukat, és néha belefagynak a saját védekezésükbe, mert azt hiszik nem létezik más, csak amit a szemükkel látnak a néha kietlen világból. Ezen mindenki átmegy, aki ide leszületik, hogy aztán elkezdjen befelé fordulni a Lelkéhez, ahol a Szív megmutatja a szeretet forrását, hogy aztán oldódni tudjanak a jégcsapok, amiket sok életen át gyűjtöttünk magunknak.
Lesz aki elmenekül ha így közelítesz felé, vagy még támadásnak is érezheti, mert az egója még olyan erős, hogy az irányítja az életét teljesen, és hát az egó félti a saját kis világát, és mindent megfog tenni, hogy a szeretetedet elhárítsa és lerombolja, és hát a kettő együtt nem működik, tehát vagy szereted Önmagadat és ezáltal az egész Létezést, vagy gyűlölöd magadat, és abban az illúzióban éled az életedet, hogy a Teremtő elhagyott téged, és magadra maradtál.
De mint mondtam, ez csak az ego téveszméje és hitegetése, amivel a saját létét akarja bebiztosítani. Viszont az elmének is megvan a maga haszna, hogy össze tudj adni két számot, illetve a beszédkészséghez is egy jó segédeszköz, de a döntéseidbe már nem szabadna beleszólnia, és a kapcsolódásaidat se aggyal kell megélni, hanem azokat is Lélekből és szívből, figyelve a Belső Csendedre, amelyből minden Igaz Válasz kipattan és megnyilvánul.
Maradj mindig a Szívteredben, amelyben szüntelenül kapcsolódsz a Forrásoddal, és ne foglalkozz azzal milyennek lát így a világ, mert neked nem az a dolgod, hogy megítéld mások viselkedését és reakcióját, hiszen az csakis Rájuk tartozik, az az ő magányügyük, és ezt tiszteletben is kell tartanod. Neked csak haladnod kell az Utadon, és a külső és belső harmóniáddal foglalkozni, és így fog a külvilágod is változni Veled Együtt, és nem fordítva, hogy a világot próbálnád magadhoz igazítani.
Lesz akit így felemelsz, és lesz olyan is, aki elutasít, mert még nem tudja befogadni a szereteted rezgéseit, és ekkor szépen tovább mész minden hezitálás nélkül. És olyan lélekkel is találkozol majd, akivel katartikus Szerelembe esel, és Eggyé váltok Istenben.

Gabryel

nevtelen.png