Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elméletektől a Tapasztalás Valódiságáig

A legnagyobb tanítás a Szeretet, nem több, és nem is kevesebb. Ha azt hitted eddig, hogy ehhez valamilyen elméleten vagy képleten keresztül vezet az út, akkor az első lépést talán már meg is tetted, de tovább kell menned, mert csak most jön a lényeg, most dől el minden. Ugyanis itt az Átélés számít csak, a tapasztalás élményszerűsége, amikor benne rezegsz a szeretetben, amikor minden elme folyamat leáll, és te csak átadod magad a ’Vagyok, Aki Vagyok’ állapotának.
Aki ezt már megtapasztalta, attól sok mindent már nem várhatsz, mert nem érdeklik az elvárásaid, és a világ is játszótérré változik számára, mert már felfedezte hogy itt semmit nem szabad túl komolyan venni, de mégis tudatos marad minden helyzetben, hiszen az érettsége folytán az éber tudatosságát már képtelen elveszíteni. Többet mond ha csendben van, hiszen a válaszokat a Csendben találod, és a szívét sem díszíti fel semmilyen maskarával, hiszen Érezni anélkül is lehet, sőt csak úgy lehet igazán szeretni, ha ezt tisztán és őszintén teszed, Önmegadóan beleolvadva a Fény mindenhatóságába és oltalmába.
Minél inkább zsúfolod az elméd, annál inkább távolabb kerülsz a lelkedtől, és a Szerelem is csak egy gondolat marad számodra, egy ideákból összerakott légvár, amelyet a Valóság tüze pillanatok alatt lerombol, és te egyből rohansz az első könyves boltba, hogy talán mások tapasztalásai, mások elme szülte teóriái, talán segíthetnek rajtad. És egy pontig működhet is, soha nem lehet tudni, de aztán a tapasztalást már senki nem tudja neked átadni, és élni sem fog helyetted senki. Tehát akár ki is hagyhatod az első lépést nyugodtan, és vágj bele egyből az élményekbe, és éld Át ami Benned van, itt a fizikai valóságban is, hiszen ezért vagyunk Itt. Ekkor azonnal kiderül, hogy az érzéseid valódiak voltak-e, vagy csak a hitrendszereid éltek helyetted. Lehámlik minden ami nem a lelkedből indult útjára, és felfénylik minden, ami szíved magjából csírázott ki, amely érzéseket a Forrástól kaptad, hogy megvalósítsd őket itt a külvilágodban is, és végül összeérjen az Ég és a Föld Benned, ekkor lehetsz Teljes.
Minél inkább haladsz önmagad felé, annál inkább egyszerűbb leszel, annál inkább csak a Forrást éled, és a világ zaja sem él tovább benned, elhagytad az ego ködfátyolát.
A szerelemhez is éppen ezért nincs jó útikönyv, csak a szív pontos sugallatai és vibrálása az ereidben, neked csak ezeket kell követned, és akkor a Boldogság is követni fog, bármerre jársz. De ha nem éled át mélyen a lelked rezdüléseit, akkor hiába beszélsz és fantáziálsz a szerelemről, mert átélés nélkül csak az egódban maradsz, és így az Univerzum végtelen szeretete sem érintheti meg a szívedet, hiszen nem használod, és a dolgok is lefagynak egy ponton, mert hiányzik hogy a tapasztalás átégesse és lehámozza rólad a felesleges rétegeket.
Most már Tudod hogy minden Pillanat egy Lehetőség a Boldogságra, tehát szerelemre felkészülni, és Indulás.

Gabryel

nevtelen.png