Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ego nem te vagy

Az ego csak akkor tud szenvedést szülni benned, ha elhiszed hogy az te vagy, és az ego valóságát fogadod el egyetlen valóságként. Ilyenkor már az ego irányít, mert esélyt sem adsz a Lelkednek, hanem csak az ego parancsait lesed, és kizársz minden más hangot, amely esetleg az Isteni éned valóságából szűrődhetne a tudatodba.
Azért szenvedsz az egótól, mert egyszerűen az nem te vagy, hanem egy benned külön életet élő entitás, tele a múlt zajával és hitrendszereivel, a szüleid és a társadalom intelmeivel, és mindezek egy masszává állnak össze benned egy idő után, és ezeket hiszed sokszor az önvalódnak, vagy akár a Lelked hangjának, pedig csak egy kreálmány.
A Lelked folyamatosan áramlásban tart, és döntései boldogságot és fejlődést hoznak számodra, az ego ezzel ellentétben az árral szemben úszik mindig, nem akar előre haladni vagy valódi változásokat az életedben. Az egónak megfelelnek a szenvedés mintáid ismételgetése, és azok életté tétele, hiszen ezekből táplálja magát, amíg olyan kicsi nem leszel, hogy végül ő irányítja minden döntésedet, és egyre nagyobb szenvedésekbe visz bele.
A feloldás egyik módszere a kiélés, amikor megéled az egód vágyait, és miután elérted az ego célját, már el is tudod engedni őket, de ez csak akkor történik meg, ha elég intenzív és mély volt az átélés, tudatosítva hogy ezek az egód késztetései voltak. A második módszer nehezebb, amikor egyszerűen tudatosítod hogy ez most az egód hangja és vágya volt, és egyszerűen nem hajtod végre őket, és egy szellemi paranccsal kiűzöd a Lelkedből ezeket a lehúzó késztetéseket és ösztönöket.
A második módszert érdemes azzal a tudattal kezdeni, hogy minden egoista vágy el fog tűnni belőlünk előbb - utóbb, ha még nem élted ki őket akkor is, ha pedig már kiélted őket akkor még gyorsabban, hiszen ez az egész arról szól hogy letedd ezeket a terheket, és Lelked könnyűségével élhess tovább. Azért halnak ki belőlünk ezek az aspektusok, mert az egóra nem lehet várat építeni, hiszen nem ez a célja, hanem hogy tanítson minket az illúzió szenvedések által, és így kerüljünk egyre magasabb rezgésre ezen külső minták elengedésével.
De ha soha nem akarod elengedi az egódat, vagyis a képzelt személyiségedet, akkor az egyre nagyobb fájdalmakat is fog okozni, legalább is a feszültséged biztosan nőni fog, hiszen eleinte még csak kellemes izgatottsággal töltenek el minket az ego újabb őrült ambíciói, de aztán hamar szenvedésbe is torkollanak ezek, mert hiányzik a Lélek nyugalma és békéje belőled. Az ego a Lélekkel karöltve viszont megtalálhatja az egyensúlyt a belső és a külvilág között, mert kiegyensúlyozzák egymást.

Gabryel

8a32333d562f038033b89dd0db4ad1e4.jpg