Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amikor Hited Valódivá válik, minden mankót eldobhatsz

Hitet nem lehet kölcsön venni, könyvből bebiflázni, mert az csak addig segít, amíg abban a világban élsz, amelyet az a könyv vagy társadalom determinál számodra, és mivel ezen írásokat életed vezérlőelveivé teszed, így azok megteremtődnek, de nem azért mert az a Valóság, hanem mert a hitrendszerek megteremtik önmaguk valóságát, amire gondolsz megvalósul előbb-utóbb, így determinál a vallások zöme.
És bár még senki se látta a poklot vagy mennyországot, de sok vallásban állítólag elérhetjük őket az életünk tisztaságának és makulátlanságának függvényében, és mivel a tudat végtelen teremtőképességgel rendelkezik, tehát bármit megteremthet magának, ezért az ember meg is teremti a saját maga poklát és mennyországát, az ő hitének és vallásának képmására. Ez van hogy jól sül el, és véletlenül tényleg az önvalódat találod meg a hited által, de sok esetben csak hitrendszerek bonyolult csapdájában találjuk magunkat, átvett és belénk erőltetett hagyományok és életfilozófiák kalitkájában, nagyon távol az Isteni természetünktől és képességeinktől.
De az ember ugye teremt tovább, és ha az a bizonyos kaszás nem is jön el látható formában az életedben, akkor is megteremtődik valamilyen formában és dimenzióban, lehet épp álmaidban az asztrál síkon vár rád, és éled át a teremtésedet teljes átéléssel, hiszen minden gondolat megvalósul előbb-utóbb. El fog jönni a várva várt kaszásod, mert a szentírás azt mondta hogy bűnt követtél el, mert jól merted érezni magad egy nővel vagy férfival, és ha egyszer a könyv ezt írta elő, akkor nem fogsz ellenkezni vele, hanem igenis bűnösnek fogod magad érezni, és ezek a kölcsönvett elméletek és dogmák indítják el az antiteremtéseink és vezekléseink végtelen köreit, mert egyszer elhittél valamit, ahelyett hogy a Lelkedet követted volna.
Ha bármit elhiszünk és meg is teszünk, amit mások mondanak, akkor nem sokáig élnénk ebben az egóra épülő világban, hiszen az egót mindenki megkapja születésétől fogva, benne minden múltunkkal és antiszemélyiségünkkel együtt. De ő nem az ellenséged, hanem egyfajta ellenőr és tanító, aki megmutatja hol tartasz az úton, hogy mit adnál fel a hatalomért és hírnévért stb. És amint választasz, eldől minden.
A valódi Hit belülről fakad, láthatatlan és nesztelen, mert olyan mélyen gyökerezik a Lelkedben, hogy azt kívülről nem lehet felismerni, de éppen ezért elvenni sem tudja tőled senki. Mert az a hit amely elvehető és felégethető, mint egy könyv, az nem Hit, csak egy hitrendszer, egy kölcsönvett mankó a saját lábaid helyett, éppen ezért nyomorékká is tesz életed végéig, amíg el nem dobod őket. Én a lábaidat adom vissza, és veszem ki a kezeidből a mankót, hiszen azok előbb-utóbb eltörnek, és ha nem tanultál meg közben járni, a földre zuhansz tehetetlenül.

Gabryel

blog.png