Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A közös cél

Lucifer nem bírta el a lelkét megkísértő sötétséget, és engedett neki, hagyta hogy az egója kerekedjen felül, ha még ez a bukásával is jár. De voltak más angyalok, akik a fényben maradtak, mint Mihály Arkangyal is, aki hű maradt Teremtőjéhez és annak minden parancsához, hiszen tudta, hogy Istent szolgálni nem rabság vagy korlát, hanem az egyetlen Igaz kötelességünk a mindenségben, és csak ez tarthat meg minket a Fényben.
De nem hiszem hogy Luciferrel hiba történt volna az Isteni gépezetben, hogy ne lett volna ez is tervben, elindítva ezzel végtelenül sokszínű tapasztalásokat; amelyek végül az embernek is életet és sorsot adott. Így megismerhetjük magunkat, hogy hogyan küzdünk meg a belső démonainkkal és Luciferünkkel, így mindannyian együtt. Mert itt mindenki részt vesz ebben a játékban, mindenki egy fogaskerék ebben az Isteni gépezetben, és nincs nélkülözhető élet és sors, legyen az akár csak egy fűszál.
Tehát mélyen belegondolva, nincs olyan hogy a Teremtő kedvenc gyermekei, vagy hogy valakit nem annyira favorizál, esetleg megvet, hiszen minden ami van, az az ő teremtménye, vagyis a gyermekei; és így mindannyian a kedvencei vagyunk alapvetően. Ez nem isten tudat, hanem puszta logika, hiszen ha bármely teremtményét is rombolná vagy megvetné, akkor az olyan lenne, mintha saját magát vetné meg és rombolná folyamatosan. A rombolás miattunk létezik, mi találtuk ezt ki, mert szabad akaratot is kapott az ember ajándékba, amelyet gyakran nem tud megfelelően használni és élni vele, hanem pusztításba dönti vele a világot és önmagát.
A Szabad akarat nem azt jelenti, hogy bár akármilyen teremtő folyamatot elindíthatsz, de ne lenne annak következménye és karmikus vonzata, hiszen minden döntés visszahat ránk, pontosan úgy, ahogy az belőlünk elindult. Néha az ember nincs tudatában ennek, mintha Istent akarna játszani, elkövetve és megismételve Lucifer eredendő bűnét és lázadását, hogy maga akart lenni a Teremtő, korlátok nélküli szabad akarattal és szabadsággal.
Azt is fel kell ismerni, hogy Mihály nem ellensége lett Lucifernek, miután a lázadása megtörtént, hanem továbbra is a testvére maradt, hiszen fényük és létezésük ugyanabból a forrásból született meg. Mihály utat mutat Lucifernek a hazavezető úton, ha kell karddal, ha kell megbocsátással. De most is Egyek, Lucifer minden egoista tagadásán és öntörvényűségén is túl, és titkon bizonyosan vágyik testvére állapotára, hogy ő hű tudott maradni a Fényhez és a Teremtőjéhez; és ez a titkos és kitörölhetetlen vágy fogja végül megváltani és hazavinni őt is. Mi emberek titkos vágya is ez, minden tagadáson és romboláson túl.

Gabryel

blog.png