Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jelen végtelen lehetőségei

Néha csak sodródunk hamis ideákban és kapcsolatokban, és eközben nem látjuk meg önmagunkat, mert elveszünk a megfelelésben, és már azt sem tudjuk mi tenne minket boldoggá.
És emiatt persze nem tudjuk elengedni a múltat és jövőt sem, mert mindkettő a markában tart. A múlt azért mert bűntudatod van miatta, a sok elszalasztott lehetőség és elfojtott vágy, és próbálod szüntelenül visszaidézni ezeket a napokat és éveket, és elképzeled a fejedben ahogy jó döntéseket hozol a múltban, és úgymond újrajátszod sóvárgón az emlékeid lemezét, kicsit felszínezve és átírva minden történést, ahogy valóban kellett volna történnie a dolgoknak, ha a Lelkedet követed.
Aztán a jövő ugyanúgy a múlt miatt tart a markában, mert amit nem tudtál megtenni, pedig a lehetőség szüntelen ott volt előtted, azokat a jövődre erőlteted, és most ígéretet teszel magadnak, hogy most sikerülni fog, és elkezdődik egy értelmetlen sóvárgás ismét csak, anélkül hogy egy lépést is tennél a külvilágban. Ugyanis a Jelen mindig mást kínál, és sokkal jobbat, mint a múlt lehetőségei, ezért ne a félresikerült múltadat akard újraélni, hanem teremts új életet és lehetőségeket, mert a Létezés végtelen úton kínálja a boldogságot és megvilágosodást, ha képes vagy a Jelenpillanatban létezni és dönteni.
Aztán beleragadunk kapcsolatokba és rokoni kötelékek szövevényes hálójába és karmájába. Megakarod változtatni a szüleidet, mert hát régi generáció rossz szokásokkal, de ha még ez így is van, megint csak nem önmagadat éled, mert azáltal hogy erőszakosan az életükbe avatkozol, azzal azt fejezed ki, hogy nem tudod elfogadni a múltat, és újra csak aktiválod azt, minden kínjával együtt. De ha a saját életedet élnéd, és közben úgy teszel meg értük szívből dolgokat, az valóban változást hozhat nekik is, mert látják rajtad hogy lehetséges a változás és önmagunknak lenni, és akkor lehet követni fognak, de az is lehet hogy nem, de nem is ez a lényeg, hanem hogy Te élsz eközben a Lelkednek. Az már nem a te felelősséged hogy ők milyen életet választanak.
Aztán van hogy a haragunk nem múlik valaki iránt, mert hát ismét olyan döntést hoztunk, ami nem szolgál minket, és tulajdonképpen saját magunkra haragszunk, mert nem tudtunk véget vetni egy romboló kapcsolatnak. A megoldás, hogy elengeded őt és a szituációt is, függetlenül attól, hogy ki ő neked, hiszen az Igazságban nincsenek posztok és pozíciók, mindenkire ugyanúgy vonatkozik, és érvényesülni is fog a hatása, emiatt ne aggódj. Nem azért engeded el, mert ellenséged a másik, vagy mert ártani akarsz neki, hanem mert más a sorsotok és célotok, és békével a szívedben tovább lépsz, és soha nem nézel vissza. Az emlékeket a múlt dobozában tartod, és nem hozod a Jelenedbe.

Gabryel

nevtelen.png