Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A figyelem energiájának tudatos irányítása

A figyelem energia, amely lehet tápláló és romboló is, mert ha ezzel elősegíted egy ember gyógyulását és önmagára találását, azáltal hogy figyelsz rá, hogy szükség van rá ezen a világon még, akkor megérezheti akár a Teremtő töretlen szeretetét is, és minden seb begyógyul. De az ilyen figyelem nem lehet rutinszerű és üres tekintetű, mert abban nincs szeretet és együttérzés, és csak újra elmegyünk egymás mellett mint a robotok, és tapossuk egymást értelmetlen célokat hajszolva.
Szeretettel odafordulni valakihez nem kell mártírnak lenned, és önvalódat is nyugodtan megtarthatod, mindössze egy pillanatra kapcsolódnod kell valaki lelkéhez mert hív magához, és néha ennyi is elég, egy őszinte pillanat amelyben ott a szeretet és együttérzés, és amely kigyógyíthat az egóból és a magány illúziójából.
Van a figyelemnek romboló aspektusa is, amikor csak koldulod a figyelem energiáját, és bármit megteszel, bármilyen álarcot magadra öltesz, csak hogy figyelemhez juthass, hogy legyen kitől harácsolnod, mert nem találod a saját Isteni forrásodat, és abban a tévhitben élsz, hogy ezt majd mások megadhatják neked. Nem számít kinek vagy minek az álruhájába öltözöl ilyenkor, a célod az öncélú energiarablás, és mivel minden képességedet és motivációdat erre építed, hazaérve nagyon üresen érzed magad, és úgy érzed mindenki elhagyott akitől eddig energiát szívtál el, mint egy örökké éhes energiavámpír.
Energiavámpírokkal bárhol találkozhatsz, kezdve a médiától aki a figyelmedből él és úgy használ ki, egészen a párkapcsolatok rejtett motivációjáig. De ha elveszed a figyelmet tőlük, akkor eltűnnek mint hamu a szélben, hiszen soha nem is léteztek ők, csak épp az ember szeret maga fölé helyezni valakit, akire az élete felelősségét háríthatja, viszont nem biztos hogy ő jó irányba fog vezetni, főleg hogy csak a félelmed az, ami táplálja és élteti.
Csak figyelj Önmagadra, a Saját létezésedre, mert mindig ezzel kell kezdened az életet és a kapcsolatokat is, és akkor nem lesz egymás kihasználása. Mert aki Önmaga, az nem hagyja hogy kihasználják, és ő sem akar senkit leszívni, nem akarja a figyelmedet magára vonni mindenféle trükkel, mert neki van saját Forrása és Belső élete.
Ha csak kifelé élsz, előbb-utóbb elfogysz, mert elfogynak az emberek mellőled akiknek a húsát marcangoltad, vagy rájönnek mit teszel velük, és miután aktiválódott a karma kereke, ők fognak leszívni menthetetlenül, amíg egy cseppnyi önzés is mérgezi a lelkedet.

Gabryel

ed3f3908f45d22f423bd450cb0707149--bffs-bestfriends.jpg