Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Boldogság nem önzőség

Rendezkedj be a boldogságra, és ne fogadj el kifogásokat és pótcselekvéseket, amelyek távol tartanak a Pillanat örömeitől, és bezárnak olyan tevékenységekbe és érzelem világokba, ahol minden mással foglalkozol, csak a lelked boldogságával nem, és elfelejtesz önmagadért élni ebben a néha önző világban.
Ezzel még nem is lenne probléma, hogy önző a világunk, a baj akkor történik, amikor te vagy a kiszolgálója mások önzőségének és kizsákmányolásának, és nem önmagadat teszed az első helyre, hanem feláldozol mindent egy kis megbecsülésért és dicséretért, vagy hogy jobban szeressenek. Ilyenkor nem csak a méltóságodat és az önbecsülésedet veszíted el, hanem lassan a Pillanat örömeit is, amelyek a felszabadult létezést adnák meg számodra, és amelyből olyan erőt meríthetsz, amit aztán tovább tudsz adni másoknak is, és ezeket a lélek örömöket nem Valamiért adod cserébe, hanem mert neked megtelt a poharad már, és szétfeszíti mellkasodat a szerelem és a beteljesültség, és egyszerűen tovább kell adnod hogy megkönnyebbülj, mindenki más örömére.
Amíg viszont ez nem jön el, addig nincs mit adnod, hiszen számodra sincs meg még az a telítettség, amelyből aztán tudnál adni másoknak úgy, hogy szíved nem űrül ki pillanatok alatt, és kezdődik el egy önmagadra szabott vezeklés kör, ahol folyamatosan hátrébb sorolod magadat a fontossági sorrendben, és magad elé teszel olyan embereket és világi ambíciókat, amelyeknek ha megfelelsz, akkor igazából még boldog sem leszel, és ezt pontosan jól tudod te is, és csak túl akarsz lenni ezen az egész megfelelési kényszeren, minél kevesebb bűntudattal.
Márpedig bűntudatod lesz ezek miatt, méghozzá önmagad miatt, mert nem foglalkozol magaddal eleget, és minden szívedből felszikrázó vágyat azonnal elnyomsz, hogy értelmetlen és lelketlen célokat követhess és kielégíthess. Ha önmagadról van szó, akkor az önzőség szükségszerű, egyszerűen alapkövetelmény, mert csak így fedezheted fel önmagadat a vágyaid valóra váltása közben, és lehetsz elégedett szívedben és lelkedben egyaránt, amely kifog sugározni a környezetedre is. Tehát soha ne hagyd hogy a poharad, más szóval az életed egy cseppel is kevesebb legyen, mint amit jónak érzel, és amelyben valóban Teljesnek érzed magadat.
Szerethetsz ettől bárkit és bárhogyan, de ha utálod magadat és a döntéseidet, akkor ez nem fog menni, és csak gyűlni fog a harag és frusztráció a belsődben, és el fognak fogyni az öröm pillanataid, ahogy az élet kedved is elapad, és a poharad már nem csak neked, hanem mindenki más számára is üres lesz. Ha adsz akkor szíved Teljességéből adj, és soha ne kösd feltételekhez a szereteted, mert csak akkor tud működni és áthatolni minden ego falon, ha szabadon és feltételek nélkül adják, és amelyben Te vagy az Első.

Gabryel

nevtelen.png