Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021 Január 06. – Túlnőni a korlátokon és szabaddá válni

Ha összeadjuk a 2021 számjegyeit, akkor ötöst kapunk, amely számmisztikailag a szabadság ideáját és lehetőségeit hozhatja el az életünkbe idén észrevétlenül is, persze mindenkinek a saját sorsán és folyamatain belül. A tavalyi négyes évben fegyelmezetten építkeztünk, dédelgettük és öntöztük életünk virágát, de most már a felszínre akarsz jönni, egy kicsit kijönni a bezártságból, ki a fényre és a szabadságba.
A Jupiter és a Szaturnusz szorosan egymás kezét fogva elkezdték útjukat a Bak Csillagképben, hogy tovább tágítsák a határainkat és lehetőségeinket. A szabadság első lépése; hogy tudatosítod a valódit magadban, mindent ami Isteni és fényből való, túl minden vágyon és önámításon, illetve a külvilág rád pakolt elvárásain stb. A második lépésben realizálod és elmélyíted magadban; hogy ezeket mind meg is teheted a szabad akaratod által, egyszerűen bizonyosság érzésed van afelől, hogy szabadnak születtél, ahogy mindenki más is, a többi pedig csak rajtam múlik. A harmadik lépésben pedig meg is teszed azt, amit meg kell tenned; ha kell várat építesz, ha kell változol és elengedsz dolgokat, ha kell szeretni tanulsz, ha kell gyűlölni is megtanulsz stb., de végre kiengeded lelked szabad madarát, had élje az Isteni sorsát.
A Jupiter most csak akkor fog engedni tágulni és terjeszkedni korlátlanul a Bakban; ha érted már a korlátok hasznát, mindent amit a világ köréd rendez, és már nem küzdesz ezek ellen, hanem inkább felhasználod őket, egyfajta építőanyagként. Megtanulsz az anyagban tágulni most, ahogy tavaly is építkeztél minden téren; vagyis nem elszakítani és áttörni akarod a kereteket és szabályokat, hanem egy kicsit beléjük olvadni, magad köré tekerni pajzsként a korlátokat, stabillá és valódivá válni általuk, és érezni hogy egyre több leszel; hogy több vagy a korlátaidnál.
De ha nem ez a te utad, és ez nem tesz szabaddá téged, akkor küzdhetsz is az elnyomó és rabságba taszító elvek és hagyományok ellen, de ismét csak nem az anarchia, hanem a tapasztalás és a belátás által; hogy elfogadod, ha valami tényleg nem működik az életedben, ha valami csak összeszűkít és megnyomorít, és csak hagyod hogy a lelked és a sorsod túlnőjön ezeken a korlátokon észrevétlenül.
A korlátozó elveket nem megszeretni kell, ahogy az anyagi világot sem lehet magadra erőltetni; hanem élni kell benne a szabad lelked és Isteni sorsod által, használni minden eszközt és kézzelfogható tárgyat, hogy ki tudd fejezni magad hitelesen, a benned lévő szeretetet és Isteni esszenciát. Ha jól csinálod, akkor az anyag korlátai végül megszűnnek számodra, de nem úgy hogy eltűnnek, vagy hogy rombolsz és felégetsz mindent magad körül; hanem hogy a Jupiter hite legyőzi a Szaturnusz kishitűségét és pesszimizmusát, viszont használja a stabilitását és gyakorlatiasságát; és csak növekednek így együtt, és válnak szabaddá.

Gabryel

blog.png