Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. Október 12. – Lelked letört darabjai soha nem vesznek el

A Hold a mai napon elhalad a Chiron égiteste mellett, amelynek találkozója a Halak és Bálna Csillagképekben lesz, segítve az alámerülést az érzelmeinkben, illetve hogy kapcsolódjunk a lelkünk világával, az érzelemtestünkkel, akkor is ha ez néha fáj.
A Chiron segít tudatosítani és a felszínre hozni régóta megtagadott érzéseket és érzelmeket, amelyeket valamiért megtagadtunk és eltoltunk magunktól. Ezek mögött mély lelki csalódások és alacsony szinten megélt érzések rejtőznek, amelyekkel akár romboltunk is, vagy épp manipuláltunk másokat, és most ezek sebbekként és bűntudatként térnek vissza hozzánk, hogy végre feloldozzuk magunkat a bűnösség érzése alól. A Chiron a Holdnak azt a fájdalmas oldalát mutatja meg, ahol sebek keletkeztek a lelkünkben, és amely sebeket mi okoztuk saját magunknak, a saját téves és idejétmúlt érzelmi motivációinkkal; így meggyógyítani is csak saját magunkat tudjuk ebben a témában.
A Halak és Bálna segítenek meditálni az érzelmeiden, addig merülni és boncolgatni minden egyes érzelmi szikrát, amíg azok meg nem tisztulnak ebben a Holdnak nagyon is otthonos vizes közegben. Az első lépés az, hogy tudatára ébredsz, egyáltalán vannak érzéseid, amelyek szinte saját erővel és személyiséggel bírnak, és csak kapcsolódnod kell hozzájuk bármilyen módon, elkapni egy aprócska szikrát, hogy aztán tovább haladhass a mélységek felé.
A bűntudat és a fájdalmas emlékek sokszor leszakítják rólunk ezeket a fájdalomban rekedt lélekrészeket, amelyet hatalmas űrként és hiányként érzékelünk a bensőnkben; és szüntelen keressük a visszautat ezekhez az érzelmekhez, hogy általuk végre teljessé váljunk, hogy teljes életet élhessünk. A Halak és Bálna hatása által nem teheted meg hogy nem kapcsolódsz ezekhez a lelki tartalmakhoz, mert itt pont ez a lényeg, hogy a legmélyebb szinten alámerülj a lelked világában; hogy mit érzel a világgal kapcsolatban, milyen érzelmekkel viszonyulsz bizonyos emberekhez, a szerelem megérintette-e valaha a szívedet stb.
Ennek a meditációnak és lélek elemzésnek a végén hatalmas felszabadulást élhetsz meg, mintha visszakapnád a lelked elkóborolt részeit, amelyek most hazatalálnak a gazdájukhoz. Mindig is hozzád tartoztak te is tudod, és ők is szüntelen haza akartak jönni, de nem engedted be őket a fájdalmad miatt, hiába is dörömböltek a lelked befalazott ajtaján.
Akár az elméd nyomta el az érzéseket, akár manipuláltál másokat az érzelmekkel, vagy éppen nem tudtad uralni és kordában tartani őket; hozzád tartoznak, és egy kis tisztulás után újra a részeddé válnak, mert csak így lehetsz teljes belül, és végül a külvilágban is.

Gabryel

blog.png