Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022 április 02. - A béke a lelked harmóniájával kezdődik

A Szaturnusz, a Mars, a Vénusz és a Juno is kézen fogva együtt haladnak a Vízöntő és Bak Csillagképekben, és vezetnek minket végig a belső harmónia létrehozásától, egészen a külvilágban és a kapcsolatainkban is megélt béke és kiegyensúlyozottság állapotáig.
A Bak visszahoz a valóságba most, a kapcsolataink valóságába, harcaiba és ellentéteibe, hogy aztán ezekkel az energiákkal és valódi tapasztalásokkal kezdjünk valamit. Az már rajtad áll, hogy milyen irányban cselekszel, milyen attitűddel; hogy az egót és a további harcokat táplálod a kapcsolataidban, vagy pedig a békét és a feltétel nélküli szeretetet képviseled és teremted minden mozzanatoddal.

A háború nem kint, hanem benned van; minden elfojtott dühödben és haragodban, ítélkezéseidben, az elfojtott vágyaidban és ki nem mondott igazságaidban stb., és ezek egy idő feltornyosulnak, és szabadulni szeretnének már belőled. Ha mindezt meg tudod beszélni és építő jelleggel megvitatni a pároddal, vagy akár levezetni kielégítő és hatékony módokon, miközben folyamatosan figyelsz a bensődre is, hogy ott is megtörténjen ezeknek a feszültségeknek és akár ősrégi, előző életeidből is áthozott energiáknak és dogmáknak az elengedése, akkor az összetűzés és a további harcok értelmetlenné válnak.
Amikor ez nem sikerül, akkor ez a belső háború, illetve a női (jin) és férfi (jang) énünk kiegyensúlyozatlansága figyelmet és teret követel magának a külvilágban, hogy aztán ott kényszerüljünk kiegyensúlyozni és békét teremteni. Tehát az aktuális világi harcaid a lelkedért vívott harcaidnak a tükre, amelyet végeredményben csak belül tudsz elrendezni és letenni a kardot.

A Vízöntőben jöhet aztán az igazi felszabadulás, amikor már megérted és felfogod a tetteid következményeit, és valahogy túlnősz az anyagi dimenzión, meglátva azokat a magasabb rendű Isteni törvényeket és energiákat, amelyek a fizikai síkot is irányítják és alakítják szüntelenül.
A szerelem már nem csak egy érzés lesz, hanem eggyé olvadás a Teremtővel a párosság misztériumán keresztül, illetve a béke sem csak egy elcsépelt szó lesz; hanem valódi belső béke és egyensúly, amelyet nem mások legyőzésével és kifelé fordulással akarsz elérni, hanem a fényből fogant lelked világának a visszatalálásával, amelyben ráadásul minden más létező is elfér a maga egyediségével és különböző céljával.
Ez nem elfojtást és illúziók kergetését jelenti, hiszen a feszültségek és eltolódott energiák a felszínre fognak jönni a régi karmikus kapcsolati mintázatok kiélésével együtt, azonban sokkal nagyobb tudatossággal és a belátás képességével; hogy még mindig egy irányba haladunk a fény útján, még ha az ellenkezője is látszik a felszínen.

Gabryel

blog-honlap.png