Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021 Szeptember 04. – A szerelem szolgálatában

A Vénusz és a Vesta egymás mellé értek útjuk során, méghozzá a Szűz, valamint a Hidra és a Kentaurusz Csillagképekben; hogy tovább meséljenek nekünk a nőiség tisztaságáról és erkölcsi alapjairól, valamint a női képességek használatáról a másokért felvállalt szolgálatunkban.
A Vesta kisbolygó és a Szűz Csillagkép jelentései sokban hasonlítanak egymásra, hiszen mindkettőnek célja és küldetése a vágyak és ösztönök magasabb szintre emelése és átalakítása pozitív és építő irányokban stb.
A Vénusz pedig még inkább a bennünk rejlő testiséget és szerelmi vágyakat hozza elő, egy kicsit most Hidrásan és Kentauruszosan; nyersen és őszinte vadságban, a zsigeri vágyak kiélésének reményében, néha kontrollálhatatlanul és megalkuvás nélkül stb.
De ugye itt van nekünk a Szűz és a Vesta papnők soha nem lankadó erkölcsi fegyelme és alázata a szolgálat felé; vagyis most ők egy kicsit górcső alá veszik ezeket a vágyakat, a Vénusz szenvedélyeit és lángolásait, hogy aztán ebben a tisztítótűzben eléghessen minden alacsonyrendű vágy és ösztön; amely esetleg rombolna és pusztítana, vagy esetleg függővé tenne valamitől, vagy valakitől.
Amikor erkölcsről beszélünk, szexuális magatartásról és tisztaságról, a szeretet adásáról és kapásáról a moralitás keretein belül, akkor hajlamosak vagyunk az elfojtásra apellálni és gondolni; hogy ezek az attitűdök, illetve fegyelem csak így érthetők el. Pedig a Szűz és a Vesta erkölcsei és a tisztaság iránti elkötelezettsége nem erről szólnak, nem az elfojtásokról és elnyomásról, a nőiségünk vágyainak megtagadásáról és eldobásáról; hanem a szerelem, a zsigeri vágyak és a szexuális ösztönök pozitív és fénnyel teli megéléséről, egyfajta szeretet által vezérelve, illetve az öröm adásának tiszta képességéről és fejlesztéséről stb.
Ez hosszú út lehet, attól függően ki hol tart ebben; hogy végül a függőségekből szabadság legyen, az elfojtásokból a vágyak maradéktalan megélése és az élet élvezete, valamint a hamis és képmutató hitrendszerek elengedése és lecserélése a lelkünk szavára.
A vágyak a maguk útját járják mindenkiben, függetlenül attól, hogy te mit hiszel róluk; hogy tetszenek-e vagy sem, hogy bekapcsolnak-e az erkölcsi nyomógombjaid és hitrendszereid, vagy sem stb., és végül ezek az ösztönök és zsigeri vágyak a felszínre fognak törni, és csak te rajtad múlik, hogy milyen irányban fogod és akarod megélni őket.
Ez is a szeretet adásáról szól, mint minden az életben; csak most a szexualitás, a szerelem és az együttérzés hullámain, néha szavak nélkül.
A vágy mindig tiszta, hiszen létezik, csak az emberi ego akar szenvedést, hogy a vágyból függőség legyen, mert ez táplálja őt.

Gabryel

blog.png