Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. November 20. – Meglátni ami van, ami valódi bennem

Ismét eljött Szaturnusz és a Hold rövidke találkozója a csillagos égen, méghozzá a Nyilas és a Bak Csillagképek szűk határmezsgyéjén, illetve e két csillagkép felett ott szárnyal magasan a Sas Csillagkép is.
A Szaturnusz szigorú fegyelme és az állandó valódiságra való törekvése találkozik a Hold érzékenységével és intuitív természetével; mintha csak két ellentétes pólust próbálnánk kiegyenlíteni és egységbe hozni, vagy amikor a nő és a férfi próbál egyezségre jutni, de valahogy ez sosem sikerül nekik úgy, hogyan azt szeretnék.
Ezen égitestek szinte tapintható különbözősége már önmagában is feszültséget generál, szembe állítva a múlt értékeit a jövő ideáljaival stb.
A Szaturnusz szeretné megvalósítani és lehorgonyozni a Hold vágyait és érzéseit a fizikai valóságba, a Hold pedig megtölteni szeretettel és túláradó érzelmekkel a Szaturnusz racionális és gyakorlatias viselkedését. Persze ez ellen mindkettő lázad gyakorta; ahogy a Szaturnusz nem akar érzelgős és állandóan a lelkében vájkáló emberré válni, úgy a Hold sem szeretne mindent csak száraz racionalitással szemlélni, illetve földhöz ragadt attitűddel létezni stb.
Lehetőség van a kibékülésükre, azáltal hogy magukba fogadják a másikat, hiszen mindkét égitest eleve ott van minden emberben.
Csak hangolódjunk a lelkünkre, mert most tisztán megélhetjük a legbelsőbb énünket és lelkünk végtelenségét a Hold és a Nyilas Csillagkép által, amelyet aztán a Szaturnusz és a Bak segít majd kifejezésre juttatni, manifesztálni és a gyakorlatba ültetni minden egyes érzést és érzelmet. Bátran áramolhatunk, ne fogjuk vissza az érzéseket és a lélek energiáit, hiszen a Szaturnusz nem enged most elszállni az érzelmeinkkel, hanem csak a valódi és a ténylegesen működő lelki impulzusokat engedi megvalósulni és napvilágot látni.
Ha igazán mélyre tudsz menni ebben a tapasztalásban, akkor megélheted a Sas Csillagkép mindent átlátó bölcsességét, amely egy kicsit felemel téged is a csillagok közé, a zajos hétköznapok és az érzelmi bonyodalmak fölé, ahonnan már semmi sem takarja el a szemeidet. Ahogy a Sas magasan repülve átlátja az egész tájat, úgy te is most látni fogod belülről és kívülről is, hogy mi az illúzió, és mi a valódi az életedben; és ahogy ezek összegződnek és felerősödnek benned, úgy fog a Szaturnusz is engedni a szorításából, és hagyni hogy a Hold által újra áramolj és tovább lépj, elengedve minden téveszmét és hamisságot, amit eddig az életedről hittél és éreztél.
Ahogy kitisztul a szemed, végül tisztán látni fogod, hogy te sosem változtál legbelül; sem a céljaid és álmaid, sem a képességeid, sem a legbensőbb érzéseid, sőt még a lehetőségeid sem. Csak az változik, amennyit ezekből meglátsz és megvalósítasz, visszatérve az Isteni önvalódba.

Gabryel

blog.png