Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. Október 17. – Önmagaddá válni a párod tükrén keresztül

Az előző posztban megnéztük a Merkúr jelenlétét a Mérleg Csillagképben, és akkor most nézzünk rá Pallasz Athéné kisbolygójára, aki szintén a Mérleg Csillagképben tartózkodik jelenleg.
Érzed ahogy szabadság és függetlenség érzés növekszik benned, akár a pároddal vagy, akár a külvilágban játszod a szerepeidet az emberek között, de te mégis önmagad maradsz, és ettől válsz valódivá, mind a szerepeidben, mind a párod mellett. Persze a párunk mellett is gyakran szerepeket játszunk, akár tetszik, akár nem, hiszen minden egyénnek van egy privát sarka, amely csak az övé, amelyet még a párunk se érthet meg; hiszen ő nem te vagy, te nem a párod vagy, hanem az vagy, Aki Vagy.
Ha ezt nem értjük meg idővel, akkor abból hamar kapcsolati drámák és értelmetlen feszültségek generálódnak; hogy a másik miért nem akarja azt csinálni amit én, miért nem gondolkodik úgy mint én, miért nem érez velem együtt stb. A másik téveszméje a Mérlegnek, hogy hasonlítgatja magát a párjához, vagy bármely más emberhez, és nem veszi észre hogy ennek az összevetésnek nincs alapja és értelme; hiszen nincs senkinek sem jobb vagy szebb sorsa a másikénál, mindenki másként éli az Istent magában, más sorsot és feladatokat kapott, és ami a legfontosabb; hogy mindenki más úton fog végül hazatérni a Forrás Fényébe. Ha ezt tudatosítja magában az ember, akkor máris rengeteg feszültségtől és fölösleges civakodástól szabadítja meg magát az ember, és most a Pallasz Athéné által tényleg csak önmagunkra vágyunk, és ezért meg is harcolunk megalkuvás nélkül. Vagyis Athéné szent harca most önmagunkért történik, hiszen amúgy is bennünk vannak általában a problémák elásva, és most arra kér minket, hogy fedezzük fel önvalónkat a párunk mellett is, hiszen ez egy csodálatos lehetőség a fejlődésre; hogy a szerelem és a szeretet légkörében hámozhatjuk le magunkról a hamis szerepeket és drámákat, és válhatunk Önmagunkká.
Athéné megtanítja most nekünk hogy semmi sem örök, sem az érzések, sem a gondolatok délibábjai, éppen ezért mélyebbre kell menned a valódi megoldásokért, egészen az Isteni forrásodig, mert csak itt kaphatsz valódi elfogadást és megértést a Forrás jóvoltából, és kezdheted újraépíteni a saját életed, a fényből szőtt sorsodat élni.
A Mérlegben kiválóan érzi magát Athéné, hiszen szeret középre állni és egyensúlyt és békét teremteni minden ellentét között, ahogy a Mérleg is a harmóniát erőlteti, néha mindenáron is. Segít a párkapcsolati karmáinkat tisztázni bölcs tanácsaival; kiválóan érti azt, amikor valamit túlzásba viszünk és a másik agyára megyünk, illetve amikor valamit elfojtunk és megvonunk önmagunktól és a párunktól; mindkettő karmát szül a kapcsolatba, amelyet most egyénenként tudtok feloldani.

Gabryel

blog.png