Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. Október 14. – Szeresd párodat, mint önmagadat

A Merkúr a Mérleg Csillagképben kezdte meg az útját, hogy tanítson valamit nekünk a szerelem misztériumairól; amikor túl tudunk nőni a saját vágyainkon és személyiségünkön egy nagyobb vezérelv mentén, amikor elkezdünk megtanulni szeretni egy másik embert, és ennek hangot is tudunk adni bármikor, ahogy az a szívünkből kiárad.
Persze itt is vannak rosszul megélt energiák és téveszmék, mint amikor az állandó megfelelésben elveszítjük önmagunkat, mert csak a másik a fontos, és minden más háttérbe szorul, még önmagad szeretete is. És Itt kezdődnek tulajdonképpen a konfliktusok és feszültségek, amikor a másikat fontosabbnak tartod önmagadnál; hiszen ha nem tudod szeretni önmagad, a szíved nem telt meg önszeretettel, nincs saját életed és hobbijaid, és persze most a Merkúr által mindig csak a másikon jár az agyad; mégis hogyan tudnál így szeretni őszintén és álarcok nélkül? Hát sehogy.
A Közelben tartózkodik a Kereszt Csillagkép is, amely tovább mélyíti az üzenetet most nekünk. Igen, ez az a Kereszt amire gondolsz, amelyre Jézust is felszegezte a saját szeretete a világért és az emberekért. Ő képviselte a szeretet vallását, amelyre a párkapcsolatokban is égető szükség van, az őszinte és álarcok nélküli szeretetre, amely nem nélkülözheti a szív minden erejét és hatalmát.
Hogy jön ide a szerelem? Hát úgy, hogy tulajdonképpen Jézus is szerelemes volt a világba és az emberekbe, szerette őket feltétel nélkül minden bűnük ellenére is, de ahogy megtagadtuk ezt a szeretetet és a szív lázadását Jézustól, ő is úgy került fel a keresztre, és lassan a világ is. A Mérleg ezt tudja, a végletekig menő alkalmazkodást és áldozathozatalt egy nagyobb vezérelv mentén, és végül eléri a célját, mert a feltámadása nem mások legyőzéséből származik, hanem abból hogy mennyire tudott szeretni másokat, és mennyi szívet gyógyított meg a saját szívével, amelynek mindig hangot is adott.
A Kereszt egy érdekes szimbólum, amelyet ránk hagyott Jézus. Szimbolizálja a kiáradást minden irányba; vagyis párhuzamosan élem a belső és külső világot, a lineáris időt és az örökkévalót stb., és mindez egyetlen pontban találkozik egymással, a Kereszt középpontjában. Amikor Jézus a Kereszten volt, ezen középpont tájékán helyezkedett az ő emberi szíve is, vagyis ebből a pontból árad ki a Szeretet, és ebből a szeretetből táplálkozik minden ebben az Univerzumban, ahogy a kapcsolatainkat is csak ez tudja megváltani. Ebben az állapotban már szereted önmagad, mert tudod hogy ebből a pontból árad ki az Isteni önvalód és a saját forrásod is, és bár megéled a világot és a szerelmi életed is; de tudod hogy több vagy mindezeknél. Nem veszel el a drámákban, hanem önmagad maradsz mindvégig, ahogy Jézus is tette.

Gabryel

blog.png