Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. Augusztus 06. – Nincs választásod

A Jupiter a Skorpió és Kígyótartó Csillagképekben vándorol jelenleg, és szólít minket a lélek mélységeibe és titkaiba, ahol talán az igazsággal is találkozhatunk, a Teremtő igazságával rólunk és az életünkről.
Az emberben sok hitrendszer és tanítás kavarodik egyszerre, amelyekből nem mindig tudja ki választani azt; amelyik tényleg boldogságot hozna a számára, amelyik tényleg ő róla és a lelkéről szól, vagy amelyik a valóságot tükrözi vissza tisztán és illúzió mentesen. És az ember elkezd döntéseket hozni a szabad akarata által, válogat a fejében lévő megannyi vallási dogma és külső vélemények közül; és általában azt választja amelyikkel egyetért, amelyik olyan aranyos és tetszetős, netán még világi sikerekhez és javakhoz is hozzásegít. Az emberi elme sokszor megelégszik ezekkel, és ha érzi ezeket a motivációkat és vágyakat egy gondolat felbukkanásakor, akkor sokszor mindenféle tudatosság és elmélyülés nélkül igent mond rá, akár még harcol is vérmesen ezekért az ideáiért, függetlenül attól; hogy azok valóban igazságot képviselnek-e, netán csak egy újabb vágyaktól terhelt őrület közepén találod magad.
A Skorpió ollói és méreg farka most a lelkedig fognak hatolni; ahol eddig hamis elméletek által éltél, ahol a külső vélemények és hamis álarcok folyójában sodródtál tehetetlenül, várva a fényt és megváltást, de csak egy újabb sziklának és farönknek verődtél neki megint. A Skorpióban egy kicsit meghalunk, hogy újjá születhessünk; egy kicsit bele kell halnunk a téveszméink és rögeszmés gondolataink hamisságába és sötétségébe, hogy aztán megláthassuk a Fényt a Nyilas Csillagképben, amely csillagkép érdekes módon és nem véletlenül, szintén az igazságot és tiszta hitet hordozza magában.
Tehát ez olyan, mintha a Jupiter a Skorpióban először belemerülne a saját magunk alkotta hazugságok hálójába és mocsarába, ott aztán átéli hogy ezekbe bele kell halnia, el kell végleg engednie őket, hiszen nem működőképesek, egyszerűen nem viheti őket magával a jövőbe és a fénybe; és végül mindezek után megérzik Jupiterünk a Nyilasba, immár a legtisztább és legvalóságosabb igazságba és hitbe; a Teremtő Hitébe és Igazságába.
Egy idő után ráeszmélsz, hogy a vallási harcaid puszta félelemből és menekülésből történtek, mert nem hitted hogy szerethető vagy úgy, ahogy vagy; hitrendszerek nélkül, tudás nélkül, ruhák és álarcok nélkül stb., és azt hitted tévesen; hogy egy feldíszített Istenkép majd segíteni fog rajtad, akinek fel is öltözhetsz akár, akinek hazudhatsz is, hiszen ő akkor is szeretni fog ha bűnözőként élsz. Ezt hívják Önámításnak.
Egy idő után ráeszmélsz, hogy nincs választásod, ha az igazságról van szó. A Skorpió addig fog a szívedbe marni, amíg az be nem gyógyul az igazság fényében, és amíg nem leszel képes álarcok nélkül szeretni.

Gabryel

blog.png