Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018. Április 30. – Menekülés a vágytalanságba

A Telihold a Skorpió jegyében, illetve önmagában is képviseli az elengedést és változást, hiszen ahogy a Hold alakja változik napra-napra, vagyis igen rövid időn belül, úgy változik a mi életünk is, egyik életmederből a másikba.
A Hold ezenkívül még a Szűz, a Hydra, illetve a Kentaurusz Csillagképekben is tartózkodik, hogy felhívja figyelmünket a rendre és önfegyelemre, amely által az ösztönerőinket és zsigeri vágyainkat kordában tarthatjuk és irányíthatjuk, hogy végül csak Fény teremtődhessen minden érintésből és érzésből.
De néha menekül az ember az ismeretlen vágyak és érzések elől, mert nincs kapaszkodó és társ, aki segíthetne lángra lobbantani a saját szívünket és lényünket, mert ezt csak Mi tehetjük meg saját magunkkal, hogy hagyjuk áradni szerelmes szívünket és szenvedélyünket, hogy új értelmet nyerjen az életünk, és tüzet vigyünk az élet monoton körforgásába, és egy kicsit a csillagokig nyújtózzunk. Többet nem kell menekülnöd a vágytalanságba, csak hagyd hogy az érzések néha magukkal sodorjanak, és a nyers ösztönök a Kentaurusz és Hydra vonzásában, amelyek bár nyersek és zabolátlanok, de erő és energia lakozik bennük, amelyek szükségesek az önmegvalósításhoz és bármely örömforrás kiaknázásához.
A Vesta és a Szaturnusz együtt állnak a Nyilas és Kígyó Farka Csillagképekben, amely szintén a nemző erőinkre hívja fel a figyelmet, illetve az elemi vágyunkra az Egyesülésre, amikor egy szerelmetes társ ölelésében teljességében fel tudunk oldódni, mindenféle dogma és hamis hitrendszer nélkül a fejünkben, és ez az eksztázis fog egyre magasabbra emelni minket.
Néha könnyebb vágytalannak lenni, kiégve vonszolni magunkat várva a holnapot, mert így legalább nem kell kinyitni a szívünket, és nem kell kockáztatni az érzéseinket, hogy talán valaki visszaél vele stb. És persze mindezeket könnyen elfogadható érvekkel alá is támasztjuk; hogy hát a főnök ezt követeli tőlem, aztán a barátok és rokonok, ja és ott van a társadalom kántálása, hogy éljek ő érte. Mindezeket elfogadva már csak pótszerekben bízunk, egy jó film vagy édesség, amely a társ érintését helyettesítheti.
Ebből így Fény soha nem teremtődik, amelyet a Nyilas Csillagkép ígérne, mert az csak ott születik, ahol Öröm van, ahol a szenvedély tüze hatja az embert, hiszen minden tapasztalást meg lehet élni örömben és eksztázisban, de ha ez még sem megy, akkor változni és változtatni kell, ahogy a Hold változtatja alakját, a Teliből az üresbe, és így tovább.
A Vesta papnő fénye és tisztasága is csak akkor fog felragyogni benned, amikor az ösztön vágyaidat megélve át tudod alakítani őket Fénnyé.

Gabryel

16982457720_bd61ab9a4b_b.jpg