Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021 Október 27. – Visszatalálni önmagad valóságába

A Nap a Szűz és Kentaurusz Csillagképekben vándorol jelenleg, és mutat utat az ösztönerők és indulatok tudatos levezetésére, kiélésére és uralására, visszahozva téged a saját valódi sorsodba és küldetésedbe, illetve a valóságba. A Szaturnusz pedig a Bak Csillagképben folytatja útját komótosan, amely szintén segít lehorgonyozni és életté tenni a benned rejlő lehetőségeket és álmokat, miközben eloszlat minden illúziót és ködöt, minden hamis elvárást és vágyat.

A Szűz és a Bak is föld eleműek, vagyis itt minden minőség, illetve itt járó égitest egy kicsit lelassul és megszilárdul, de ezzel együtt hatalmas nyomás alá is kerül; mint amikor satuba teszel valamit, valamilyen anyagot, és addig nyomod és nyomod össze, amíg csak a legszilárdabb és törhetetlen része marad épségben. Ezeket a törhetetlen és szikla szilárd értékeket keresed most magadban a Napod által, amelyet nem lehet eltörölni vagy figyelmen kívül hagyni; hiszen öröktől fogva ez vagy te, ez a te Isteni sorsod és küldetésed, amelyre ha rátalálsz, akkor mérhetetlen öröm és életigenlés lesz úrrá rajtad és az életeden.
A Szaturnusz is ezt üzeni most, hogy az anyag szentségét csak akkor tudod megélni, hogy ha azt tisztán és az Isteni törvények képviseletével használod, és hogy ha önmagadra találsz eközben. Ez akkor működik, ha a fizikai eszközök téged szolgálnak; ha segítenek az önvalódra találni, az egészségedet visszaszerezni és fenntartani, illetve szeretetet és valódi örömöt találsz bennük, amelyet akár másokkal is megoszthatsz. De amikor csak függőségbe kerülsz általuk, mint ahogyan sokan a mobilok és a média világának marionett bábjaivá válnak, akkor az anyag elveszíti számodra a szentségét és a hasznosságát is; hiszen ilyenkor már nem feltöltenek ezek a praktikus eszközök, ez a kényelmes világ, hanem leszívja az összes energiát és életigenlést belőled, eltávolít a valóságtól, és attól, aki legbelül valójában vagy, álarcok és fetisizálás nélkül.

Tégy mindennap valamit, ami valódi, ami egy kicsit visszahoz a valóságba, a természet valóságosan érezhető és tapintható közegébe; vagy akár csak figyeld magad, és néha próbálj természetes és ösztönös lenni, ahogy a Kentaurusz is ezt sugallja feléd. A Kentaurusz ösztönlény, a zsigeri vágyai motiválják, egyfajta nyers erőt és tüzet képvisel; de ettől te ne érezd magad kényelmetlenül, vagy akár tiszteletlennek, hiszen ez is te vagy. Általa éled meg az erőt a harcaidhoz, illetve a dinamizmust és a tetterőt a cselekedeteidhez és a teremtéseid véghez viteléhez stb. Ha nem vagy tudatos, akkor ezek az ösztönök könnyen átcsaphatnak rombolásba és az ösztönvágyak korlát nélküli kiélésébe és hajszolásába, éppen ezért figyeli őt a Szűz Csillagkép fegyelmező tekintetével; hogy ezek a nyers erők és vágyak építő jelleggel, egyfajta szolgálat medrében kerüljenek kiélésre. Elfojtások nélkül kell uralnod ezt az erőt, és használni önmagadért és másokért, ahogy Kheiron kentaur is tette azt; vagyis szeretett zenélni, ügyes vadász volt, értett a csillagászathoz és az orvostudományhoz is, illetve tanított is sok hőst ezekre a tudományokra, ezzel is felvállalva egyfajta szolgálatot a Szűz minőség mintájára.

Tedd valódivá a tapasztalásaidat, hiszen a laptop előtt ülve is lehet Istenélményed, vagy akár tiszta szellemi és érzelmi bevillanásaid stb., illetve a másik oldalon kint a természet lágy ölén is kergethetsz vágyképeket és illúziókat fejedben, vagy akár agyalhatsz véget nem érő módon a kapcsolataidról és az életedről stb., anélkül hogy az élet megtörténne veled, hogy észrevennéd a természet csodáid és formáit, hogy tapintanád a növények és állatok bőrét és szeretetét, hogy a színek kavalkádjában felismernéd a lelked végtelen szineit és érzéseit stb.
Bárhol lehetsz önmagad, ehhez sehova sem kell elmenned és elvonulnod, viszont a valódi élmények és tapasztalások hatékonyabban segítenek önmagadra találni; hiszen ilyenkor nem kell hitrendszereken, gondolatokon és sokszor a társadalom által előregyártott érzelmeken átverekedned magad, hanem a valóság alakítja a valóságodat, és végül így válsz te is valódivá; de nem a külvilágnak, hanem önmagad számára.

Gabryel

blog.png