Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Légy Boldog először Te, mielőtt bárkit is azzá tennél

Tedd boldoggá szerelmesedet, de ne a saját boldogságod árán, mert akkor nem tudsz majd mást adni neki, mint ami Benned van, vagyis a keserűségedet és a bűntudatodat, amit a saját igényeid és érzéseid elhanyagolása miatt érzel.
Saját boldogságod túl nagy ár, hogy másoknak megfelelj, vagy hogy Pillanatnyi örömöket okozz a párodnak, amelyek aztán hamar át fognak fordulni nehezteléssé vagy belső forrongássá. Pedig ilyet senki sem kér tőled, a Teremtő meg főleg nem, hiszen pontosan tudja, hogy csak az tudni Adni, akinek már van miből, tehát ha te nem vagy Boldog és Beteljesült ember, akkor csak azt adhatod ami ezalatt van, vagy is a sóvárgásodat, és a belső harcaidat a önmagaddal.
Ha viszont már megérleltél valami szépet magadban, valami Isteni és Örök értéket, akkor azt nyugodtan tovább adhatod a másiknak, mert az valóban emelni fogja Őt, és te is szárnyalni fogsz ettől, mert az olyan Örök érték mint a Szeretet, kifogyhatatlan, és ezért neheztelés és hiány nélkül tudod tovább adni, ha az Valóban Szívből jön, és nem csak megfelelésből. Viszont ha az idődet adod a másiknak, amit igazából magadra szerettél volna fordítani, vagy egy kicsit az egyedüllétedben elmerülni és feltöltekezni, akkor hamar belső forrongássá fog alakulni az egész kapcsolódás, mert ezt a párod is megfogja érezni, hogy nem vagy boldog, és egy idő után inkább semmit sem fog kérni tőled, mert nem akarja hogy csak kötelességből adj magadból, amelyben nincs szeretet.
Légy először Boldog a saját létezésedben. Tedd meg amitől a tested jobban érzi magát, aztán amitől a Lelked is kiteljesedik, és a szellemi értékeidet se felejtsd el, amelyek közelebb visznek a Forrásodhoz, és a másikhoz is. Mert itt ez a Kulcs, hogy aki Önmagához közel kerül, a Saját Isteni Magjához és Isteni létezéséhez, csak az tudja megtalálni ezeket az értékeket a másikban is, és nem fordítva, amikor a másikban keressük saját életünk értelmét, és a Lelkünk megismételhetetlen mivoltát, hiszen mindenkiből csak Egy van. Viszont ha ez igaz, hogy mindenkiből csak egy van, akkor soha nem fogod másokban megtalálni magad, hiszen ez az egyetlen dolog ami Valóban a tiéd, a Saját Isteni létezésed, és ehhez csak Önmagadon keresztül vezet az út.
És aki már rátalált a Valódi szeretetre a szívében, csak az tud valódi Szerelmet adni a párjának, mert neki már nincs több dolga a Beteljesülésével, hiszen elérte, és folyamatosan túlcsordul benne az Isteni, és tovább kell adnia. Ez jelenti Adni, és megosztani valamit Isteni Minőségben.

Gabryel

nevtelen.png