Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érezd jól magad, Itt és Most, mert megteheted

Ne erőlködj ha jól akarod magad érezni, mert az pont az ellentéte annak, amire vágysz, vagyis ha lazulni akarsz, akkor lazulj Itt és Most, egyszerűen csak kezd el, de ha te azt hiszed, hogy ehhez kell egy külső Mester vagy lelki gyakorlat, akkor te nem lazulni akarsz, hanem gyakorolni és tanulni valamit. Ahogy a Bölcsek is mondták annó az aranyköpéseiket; "Ha éhes vagyok, eszek, ha álmos vagyok, Alszom." És ennyi, láthatod nem olyan bonyolult, tehát ha lazulni akarok, hát Lazulom.
Ha Szerelmes akarsz lenni, akkor már most is az vagy, és ennyi, különben nem gondolnál rá, és nem bukkant volna fel a Lelkedben és Szívedben az Érzés, tehát már semmit sem kell tenned az ügy érdekében, csak kézen fogni az érzést, és táncolni vele egyet, vagy kettőt, amennyit csak Lelked óhajt. Ha akarod, ezt az érzést aztán tettekre válthatod, de csak ha nem erőlködsz továbbra sem, és ugyanazzal a nyitottsággal és tapasztalás vággyal élsz, ahogy az Érzést magadhoz ölelted, és megfürödtél benne. Ez azért fontos momentum, mert itt akadunk el általában, és azt hisszük, álmainkhoz valami külső ok kell, és csak utópiaként gondolunk a vágyott átélésekre, vagy hogy a jövő generációnak talán sikerülhet az, ami nekünk nem. Pedig nincs semmilyen generáció, se a múlté, se a jövőé, mert ez a Pillanat határoz meg mindent, és ha Itt és Most nem éled meg Önmagad, legyen az bármilyen átélés is, akkor később se fogod, hiszen ebből a Szent Pillanatból csírázik ki a következő Sors Pillanat.
Csak az ember képes nem Önmaga lenni, mert nézd csak meg az állatokat, láttál már valaha ugató macskát? vagy nyávogó kutyát? vagy vegetáriánus Oroszlánt? Nem hiszem. Mert nekik nincs olyan egójuk, mint az embereknek, akik bármilyen idétlen álarcot magukra vesznek, csak hogy szebbnek és tiszteletreméltóbbnak tűnjenek, és ezzel csak az a baj, hogy közben elveszítik emberi méltóságukat, és persze így Tiszteletet és megbecsülést sem fognak kapni, mert csak az kaphat értelemszerűen, aki becsüli emberi mivoltát, mer Önmaga lenni, és az Isteni döntésekhez méri Saját Döntéseit, és ez alá nem adja semmilyen körülmények között.
Nem bűn jól érezni magad, sőt semmi sem bűn, ami a Lelkedben valaha is kicsírázott, ezért ne elérendő Célként gondolj a vágyaidra, hanem az Egyetlen Valóságként, ami Létezik, és akkor az ego világa szép lassan szertefoszlik. És itt már nincsenek kérdőjelek, mint a miért? hogyan? Hanem csak Igék vannak; Él a Szívem, Élem a Pillanatot, Él a Szerelmem, Élem a Valóságot. Minden más hazugság, amit elhittél.

Gabryel

nevtelen.png