Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyensúly és harmónia bennünk és általunk

Az egyensúlyteremtés vágya akkor jön el az életünkben, amikor rájövünk, hogy egyik véglet sem kielégítő, sem amikor a férfi énünk mindent racionalizál és logikára akar építeni, sem amikor a női énrészünk elveszik az érzelmek óceánjában, és csak fuldokol, pedig mindenhol stég veszi körül.
A harmónia és egyensúly ideája nem egy álom, hanem az egyetlen valóság amely felé vezethet minden párkapcsolat és a belső fejlődés útja.
Mielőtt egy párkapcsolatban tennéd próbára a harmóniára való képességedet, először Önmagadban tégy rendet, és közelíts folyamatosan a végletektől a mozdulatlan középpontod felé. A túlzott Yin energiától a Yang energia erőteljes megélése felé, és fordítva, de soha sem átesve a ló másik túloldalára, mert akkor csak csömörből vödörbe esünk, hanem csak amíg nem találkozol a két energia középpontjában, ahol átélheted az Egység élményét, és túlnőhetsz minden férfi és női ellentéten és gyerekes drámán.
Nem rekedhetsz meg egyik oldalon se sokáig, mert a puszta férfi energia fölégeti önmagát egy idő után a folyamatos teremtésen és harcban, a szimpla női energia pedig lefolyik a lefolyón előbb-utóbb, mert mindig csak áramlik az érzelem folyó benne és általa, és valaminek a befogadására és az általa való megtermékenyülésre vágyik, de ha nem kapja meg a férfi stabilitását és kiáradó tüzét, akkor ez az energia elszivárog.
Ezek mind egy emberen belül történnek nap mint nap, ahogy próbálunk egyensúlyozni az agyasság és az intuíció között, és csak ritka pillanat az, amikor a két energia harmóniában és egyensúlyban működik, de akkor a válasz is ott lesz Mindenre. Valamelyik típusba azonban mindenki beletartozik, már csak a nemed folytán is, amely nagyban eldönti melyik energiára kell fókuszálnod elsősorban.
Aztán eljöhet a Szerelem ideje is, amikor nem csak kettő, hanem négy energia minőség is interakcióba lép egymással, vagyis a pár mindkét tagjának a férfi és női energiája. Ha ezek harmóniában vannak mindkét félnél, akkor stabil alapokról indulhat a kapcsolat, különben gyógyítani kell ezt minél előbb, és a legjobb ha ezt együtt teszi a pár, mert így fog megerősödni a Szerelmük, és a magasba emelkedni. Oldani kell a bennünk élő anyák és apák túlhaladott generációs mintáit, illetve az előző életekből hozott kapcsolati csalódások és drámák emlékeit, hiszen ezekre nem lehet építeni egy kiteljesítő Szerelmet.

Gabryel

eb111628fe7f00f68e78ebe3a88345d6--latin-dance-tango-argentino.jpg