Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy kapcsolat kezdete és vége

Amikor elkezdtek kommunikálni egymással először, minden olyan dologról, amely az együttéléssel jár, és ami befolyásolja egy kapcsolaton belül a testi és lelki harmóniátokat, akkor lehet kimondani azt, hogy elkezdődött párkapcsolatotok. Addig viszont csak rejtelmes feszültségek és bizonytalanság van, és ahelyett hogy épülne és erősödne a kapcsolat, csak egymás idejét húzzátok, és máshol, illetve másmiben élitek ki a szerelem és az örömök hiányát.
Ilyenkor az ember próbál beletörődni ebbe, és evéssel vagy a szórakoztató ipar elaltató és függőségbe taszító pótcselekvéseivel próbál kompenzálni. A másikat elméd egy olyan fiókjába teszed, ahol legalább elmondhatod magadról, hogy látszólagosan van valakid, legalábbis ezzel próbáld nyugtatgatni magad. Néha előveszed őt a fiókból ha rokonokhoz, vagy fontos társasági eseményre mész, hogy fenntartsd a látszatot önmagad és a külvilág számára is, hogy te igenis kapcsolatban vagy, és így talán a magányodra és boldogtalanságodra lepel kerülhet, és elfedheted az igazságot. Hosszú évek telhetnek el így, és talán még a sorsodnak is elfogadod ezt az állapotot, és írsz egy könyvet róla.
De a Lélek soha nem felejt, és soha sem csillapodik a boldogtalansága, amíg nem teszel a vágyott szerelemért és együttlétért. Eleinte csak finoman jelez feléd a feszültségeiddel, aztán pedig a válásaid száma mutatja, hogy rossz helyen keresgélsz, talán tudatosan, vagy csak tudattalanul. És persze a sors tökéletesen van összerakva, és kibukik minden hamisság és elfojtás előbb-utóbb, ahogy a zabálástól elhízol és beteg leszel, vagy TV és a számítógépes játékok olvasztanak magukba, hogy egy olyan fantázia világ részese lehess, ahol pillanatokra magányod oldódhat, és a remény utolsó szikráját életben tarthatod.
A megoldás hogy kezdj élni a vágyaidnak, a Valódiaknak, hidd el semmit nem veszíthetsz. Akit szeretnél magadnak, tégy meg érte minden lépést, de ha esetleg zárt ajtókat döngetsz nála, akkor hezitálás nélkül lépj tovább. Ha elindult a vágyott Szerelem, akkor sincs hátradőlés, mert ahogy az elején írtam, kommunikáció és szembesítés nélkül nem tudtok fejlődni és együttműködni, és addig igazából el sem indult ez a vonat. Ha már az elején sem működik, mert a szembesítéstől kifordult magából a párod, pedig mindent meg próbáltál amit lehet, akkor ne erőltesd a dolgot, mert a szerelem nem ismeri azt. Inkább légy szabad egy őszinte szerelem lehetőségére, mint rab egy összebútorozott, de tetszhalott kapcsolatban, ahol a nap végét várod már.

Gabryel

23471899_2043281925904327_7612465224227939036_n.jpg