Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Belső alkímia

Mindent átalakíthatsz fénnyé, minden külső és belső hatást is. Mert nem a kimért modorod és a másoktól átvett erkölcsiséged mutatja életed tisztaságát, hanem az ami Benned van, ami a Lelkedben szól dallam.
Lelkedben mindent átalakíthatsz végérvényesen, hiszen a Lelked fényből való eredete ezt lehetővé teszi, viszont csak a külvilág befolyásolásával és irányításával ez a változás csak a felszínen történik meg, és mivel belül semmi sem történt, és nem élted át a Lelki katarzist, ezért a külvilágod is vissza fog állni a régi állapotába. Ugyanazokkal a régi kapcsolódásokkal és drámákkal, és ugyanazokkal a hitrendszerekkel, amelyeknek semmi köze a Lelked Fény eredetéhez.
Ha feltáratlan és fel nem dolgozott tartalmak vannak a lelkedben, és így próbálsz előre jutni az életedben és valami Fényből valót teremteni, az olyan, mint ha sáros kézzel próbálnád letörölni a rúzs foltot az ajkadról, és persze csak még sárosabb leszel ettől, nem hogy a rúzs folt eltűnne. Legtöbbször így próbálunk működni az életben, és nem értjük miért ránt vissza minket a létezés állandóan ugyanoda, ahonnan már szeretnénk igazán elrugaszkodni, mert szűkös és minden olyan sötét.
Egy kicsit befelé kellene néznünk, életünk mélységeibe és feltáratlan érzéseibe, és ott lesz minden válasz, mert hiába akarod a külvilágot az arcképedre faragni, te attól még nem fogsz megváltozni, és mivel a Lélekben nem történt érdemi változás és Átlényegülés, ezért a világhoz is csak sáros kézzel tudsz nyúlni, hiszen tisztátalan Lélekkel csak tisztátalan világot teremtesz magad körül.
A valódi változás belülről indul el, és halad a külső felé, vagyis a külvilág irányába megalkuvás nélkül. És amit egyszer feloldottál a belsődben, az már soha nem tér vissza hozzád, de csak ha a felszabadulás katarzisa elsöprő volt, és az adott témával kapcsolatos minden elfojtott és érintetlen érzésed megélésre került, és a Lelked tüzében megtisztulva átégett rajtad a múlt sara, és így lesz az ólomból arany, a sötétségből Fény, és a gyűlöletből Együttérzés.

Gabryel

5972b7_d42dd7551ab1413da5efcf3962b96e99-mv2.jpg