Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ego lélekvesztője

Ha beleragadsz mások keserűségébe vagy fájdalmába, akkor elindulsz egy negatív spirálon lefelé, és ahelyett hogy segítenél Önmagadon és ezáltal másokon is, ehelyett hagyod hogy mások gondolatai vagy karma körei magukkal rántsanak, és nem csak te fogsz zuhanni, hanem mások fájdalmát is tovább táplálod, és Együtt egységben süllyedtek el, mint a Titanik utazói.
Ez nem együttérzés, hanem öntudatlan tettek sorozata, amelyben nem csak magadnak okozol fájdalmat, hanem a szeretteidnek és mindenki másnak is, akikkel ilyen típusú karmikus kapcsolódásod van.
Ha látod és érzed, hogy egy ilyen hajó közeledik feléd, amelyen tárt karokkal várnak a lehúzó örvények és energia vámpír emberek, ne szállj fel rá, mert azzal Nem segítesz senkinek. Csak az tudod segíteni másoknak, aki nem száll fel az ilyen halálra ítélt ego hajóra, illetve ha már benne van bármi miatt egy ilyen csónakban, akkor kitud szállni abból, a lehető legtudatosabban és a Szeretet vezérelvét követve, hogy aztán végül mindenkit kimentsen abból a hajóból, hiszen elfog süllyedni előbb-utóbb.
Ez a hajó amiről szó van, az ego lélekvesztője, amelyet nem lehet megmenteni és kijózanítani, mert az elmének nem az a dolga hogy engedelmeskedjen a Léleknek, hanem hogy eljátssza a maga sablon köreit, amelyet a múltból épített fel, a vallási dogmákból és hitrendszerekből. Ezeknek egy része hasznos lehet az élethez, hogy ki tudd elégíteni az alapvető szükségleteidet, hogy tudj írni és olvasni stb., tehát nem utálni kell az egót, hanem megszelídíteni őt, hogy többé ne tudjon irányítani kénye kedve szerint, és bármikor értelmetlen fájdalom körökbe belevinni.
Tehát ha segíteni akarsz valakinek, például egy családi karma feloldásában a szüleidnek, és ezáltal a párodnak is, akkor ne tápláld tovább a fájdalmaitokat, se az övét, se a sajátodat, mert attól hogy bűntudatod van, és ezt még meg fel is nagyítod feleslegesen, attól nem fog megoldódni semmi, hanem együtt fogtok elsüllyedni ebben a közös fájdalom tengerben.
Állj fel és hagyd ott a szenvedést megalkuvás nélkül, persze az átélést és a tanulságok levonását soha ne hanyagold el, mert meg kell értened mi volt az oka és mozgatórugója a közös karmátoknak, de miután ez megtörtént, tárd ki szárnyaidat, és repülj tovább.
Ha te a boldogságot választod, és tovább akarsz lépni a fény felé bármilyen fájdalom töltésből is, akkor megteheted, és ezzel fogsz a leginkább segíteni nem csak Önmagadon, bár ez a legfontosabb, hanem az összes résztvevőn is, akik szerepeltek ebben a karmikus történetben. Erre van a szabad akaratod, hogy a Fényt és a tudatos fejlődést válaszd, bármit is tettek veled, vagy tettél másokkal a múltban. Állj fel és dönts, és szárnyalj tovább minden pillanatban, így a körülötted élők is visszakapják szárnyaikat.

Gabryel

nevtelen.png