Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Tudatosság Hatalma

Mindennek oka van, hogy miért ismételjük önmagunkat állandóan, főleg ha olyan régi beidegződésekről van szó, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, és bár tudjuk hogy még egy szál cigi és a tüdőgondozóban köthetünk ki, tudjuk hogy még egy újabb panaszkodás és ez a napunk is mehet a lefolyóba, tudjuk hogy még egy újabb ítélkezés és te leszel megítéltetve. De azért sem tudja az ember megállni hogy véget vessen az ismétlődő köreinek, még akkor sem ha ez az utolsó momentum, amit ebben az életben megtehetett.
És akkor az élet felajánlja neked a Tudatosságot, mint egy módszert a sok közül, hogy kerülj tudatába annak amit csinálsz; Vezet-e valahová bármi amit teszek? Engem is, vagy csak másokat szolgál? A Lelkem is eladom közben, vagy azért még a tükörbe tudok nézni? stb. Ehhez hasonló kérdések kellenek a tudatos döntésekhez, és akkor nem tudod elrontani a dolgokat, valahogy minden sikerülni fog.
Ha nem szeretsz valakit ne hazudj neki, mert úgy is kiderül, ettől még nem utálod vagy gyűlölöd, csak épp nem passzoltok össze, és mivel Tudatos vagy az érzéseidre és a lelked szavára, ezért nem hozol értelmetlen és sehova nem vezető döntéseket. Ha tiltakozik a lényed egy tevékenységtől, mert szembemegy az értékeiddel és a hiteddel stb., akkor nem vágsz bele ilyen dologba, akkor sem ha palotát ajánlanak fel érte, és akkor sem ha 10 percig a karriered csúcsán lehetsz, amely valóban csak ennyi ideig szokott tartani, ha nem szereted amit csinálsz.
Talán a tudatosság a legegyszerűbb módszer, de mégis a leginkább félünk tőle, mert közben kiderülnek a valódi szándékaink és másokéi is, épp ezért az ego kifogásokat talál gyorsan hogy mentse a bőrét, a kedvenc kifogása a külvilág hatalma az Egyén szabad akaratával szemben, miközben tudjuk jól, hogy a képmutatás a Te Döntésed, és nem más erőlteti rád, a társadalom vagy a törvények.
Első lépésként tudatába kell kerülnöd legbelsőbb lényednek, és aztán felismerni sok gyakorlással és tapasztalással hogy mi esik jól neked, mi esik jól a benned lakozó Istennek, és egyszerűen követni ezeket a vágyakat. Ha vágysz egy kis napsütésre, akkor mész és napfürdőzöl, mert tudod hogy ez Neked jó, és ha bármi vagy bárki akadályozna ebben, akkor nem hátrálsz meg, mert ha igazán akarsz valamit, és a Lelkedből jön a vágy, akkor annak semmi nem tud az útjába állni. Aztán itt az ítélkezés, ha csak kibírod hogy most nem mondod ki, még magadban sem a megbélyegző szavaid, és nyitsz más irányba, az Elfogadás irányába, akkor egyszer csak a Lelked meg fog nyugodni, mert végre felismered az Istenit mindenben és mindenkiben. De ehhez tudatába kell kerülnöd a tetteid következményének és átélni a másik helyzetét, amikor Téged skatulyáznak be. Többet nem fogod megtenni.

Gabryel

blog.png