Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tárgyak nem helyettesítik a Lelket

Hiába eszel többet, és hiába halmozol még több tárgyat magad köré, te is láthatod, hogy ettől nem leszel boldogabb, maximum elhízol, és nem csak a testedben, hanem az egód is túl növi magát. És ilyenkor nehogy azt hidd hogy leáll, mert az egónak semmi sem elég, hanem folyamatosan kitalál újabb őrültségeket, amikbe belehajszol, legyen az akár az evés, vagy az anyag és a világ még inkább uralma alá hajtása.
A világot lassan meghódítottuk, az anyagból pedig már olyan élethű robotokat tudunk összebarkácsolni, amelyek az embert is kezdik fölülmúlni, és akár helyettünk is élhetnének. De láthatjuk ennek az eredményét, vagyis hogy nem lett több boldog ember a Földön, és a békét sem sikerült elérnünk ezekkel.
Mert a Béke a Szívünkben van elrejtve, amelyet semmi nem pótolhat. Se a tudományos fokozataid, sem a terepjáród. Az egyensúly viszont fontos tényező, tehát az anyag szentségét tisztelve légy Szív ember, és akkor mindenben örömödet fogod lelni, akár az evésben is, de már nem fogod túlzásba vinni, azon oknál fogva, hogy esetleg kompenzálj egy Belső frusztrációt, vagy hogy az így felszabaduló boldogság hormonokhoz kösd magad, amely után már nem is akarsz ennél magasabbra törni, és meghódítani a Lélek és a Szellem csúcsait.
A boldogtalanságunk forrása az, hogy nem ott keressük a Boldogságot, ahol az van, vagyis az életünk Isteni Forrásában és a Lelkünkben. Minden feszültségünk erről mesél számunkra, hogy letértünk a Szív útjáról, és élettel akarjuk felruházni a tárgyainkat, mert a saját Isteniből foganó fizikai testünk már nem elég jó, és az eszközeinknek akarunk természet fölötti hatalmat adni, mintha ha ezek a néha valóban hasznos tárgyak felvidítanának, vagy segíthetnének a Lelki bajainkon. Aztán ott vannak a házi állataink, akiket úgy szintén emberi tulajdonságokkal ruházunk fel, mert hát az embereket már nem tudjuk szeretni feltétlen bizalommal és Őszinte kitárulkozással.
Haladj befelé, és meglátod minden Önmagadból indul útjára, minden Álom és Anyagi megvalósulás Belülről kezdi meg az Első tétova lépéseit, amelyeket aztán tettekre váltasz, és akkor már senki és semmi sem tud megállítani.
A Szerelem szintén Benned van, tehát ahogy a kutyusainkat szeretjük feltétel nélkül, úgy megbízhatsz egy másik emberben is, amelyhez először is Önmagadban kell bíznod feltétel nélkül. Ne méregesd a Nőt és Férfit, hogy mit akarhat tőled, hanem csak Bízz és Szeress Szívből, és akkor nem kell pótszerekhez nyúlnod, tönkretéve Testedet és Lelkedet egyaránt.

Gabryel

nevtelen.png