Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szeretet nem ajándék, hanem Cél, ahová el kell jutnunk

Szeretni annyi, mint hogy nem adsz esélyt az egódnak hogy ítélkezzen, hogy másokon töltse ki hatalomvágyát, hogy kifogásokat keressen miért nem érsz rá szeretni itt és most, hogy mégis milyen feltétel szab gátat annak, hogy annak lásd a másikat Aki, és nem annak akinek te látni akarod.
Ha ez sikerül, és az egód nem tud túlnőni rajtad, akkor a szeretet automatikusan ott van benned és körülötted, függetlenül attól hogy ezt milyen tettekkel demonstrálod, elég ha csak létezel és önmagad vagy, nem kell semmilyen extra tett és áldozat a bizonyításra, hogy szeretni tudsz.
Mert ez ilyen egyszerű lehetne, de az ego bonyolít és összezavar, és nem belül, hanem csak kívül akarod megmutatni a szeretetre való képességedet. Viszont szeretni igazán csak a Szívben lehet, az ott történik meg valójában és végérvényesen, és ha ezt hozzá tudod adni ahhoz, amit a külvilágban teszel meg másokért, akkor végre értelmet nyerhet minden tett és áldozat, amelyet a világért és másokért hozol.
Néha elég egy nyitott és őszinte odafigyelés a másikra, amikor ítélkezés és megbélyegzés nélkül hallgatod és figyeled a másikat, és sokszor ez is elég a csodára, mert ilyenkor érzi a másik igazán hogy szeretve van, hogy elfogadod olyannak amilyen, és hogy a létezésének értelme és küldetése van. Ilyen egy nyitott Tekintet, amely az Istenit látja benned, a Teremtő benned ragyogó szikráját, amellyel megalkotott.
A Szeretethez bátorság és önbizalom is kell, mert utálni és gyűlölni könnyű, azt bárki tud, egyszerűen csak hozol egy ítéletet a saját múltad alapján a másikról, és úgy gondolod már ismered is a másikat.
A szeretet első lépéseinél a saját önbizalomhiányod és önszeretetlenséged jön a felszínre, ha vannak ilyenek még, és addig kell dolgoznod ezeken, amíg helyre nem áll benned a helyes önkép és az önmagad irányába áradó szeretet, hiszen aki önmagát utálja, az másokkal is ezt fogja tenni. Tehát mindig a Belső falakat kell lerombolni, és nem pedig a külső falaknak fejjel rohanni, mert csak ekkor fognak mások kinyílni feléd és szeretni, anélkül hogy kérnéd őket erre, vagy hogy bármilyen manipulációval is akarnád kicsikarni az odafigyelésüket.
Ha az emberek Lelkébe nézel tisztán és pőrén, akkor Szeretet találsz, ha a tárgyak lelkébe nézel, ott is Szeretet találsz, mert ez az az energia ami mindent mozgat, a Szeretet energiája, és ez köt össze mindenkit és mindent, és ha ezt elvennénk a világból, csak üres kontúrok lennénk egy vásznon.

Gabryel

blog.png