Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szeretet bölcsessége

Tanulj meg szeretni, amikor nem azért csinálod hogy visszakapj valamit, hanem mert szeretni egy üdvös Állapot, és csak úgy belefeledkezel szerelmed ölelésébe, és hagyod hogy minden magától történjen, mert amikor Ő benne is kinyílik spontán a szeretet forrása, akkor te is megkapod amire szíved vágyik, és ehhez nem kellenek elméből kidolgozott stratégiák, mert amikor az egó jelen van, akkor ott szeretetnek nyoma sincs, csak a kietlen ürességeteket próbáljátok ráerőltetni a másikra, és ezt persze mind a szerelem álruhájába öltöztetve.
Ha szereted őt, akkor nem akarod helyette megoldani minden problémáját, hiszen így elvennél tőle olyan fejlődést hozó próbatételeket, amik által Önmagává válhatna, és amik által megtanulná az Öngyógyítás művészetét, hogy Ő is szabadon élhesse a saját világát, és először mindig saját magában keresse a megoldásokat, hiszen azok Ott Vannak. Ráadásul hiába veszel át tőle terheket, vagy akár lelki problémákat az együttérzéseddel, és ő is hiába menekül bizonyos szituációk elől ügyesen, attól még a Létezés mindenkit megtalál magának, hogy a felszínre jöhessen minden blokk és elfojtás, tehát nem sok értelme van elmenekülni önmagunk elől, hiszen láthatod hogy nem tudsz, hanem tudatosan szembenézve a kihívásokkal, Igent mondasz az Élet nevű játékra, és elkezded élvezni a Jelent, annak minden magasságával és mélységével együtt, mintha csak szörföznél ezeken a hullámokon, de Te mindig állva maradsz, és a középpontodat sem veszíted el soha.
Mindig annyit adj magadból, hogy a szeretet soha nem vesszen ki belőled, mert ilyenkor tudhatod hogy jól csinálod, és nem billentél át az önfeláldozás kényszeres mintájába, illetve a saját önzőségeden is túl tudsz nőni, és nem hagyod hogy a szerelem egy érdek kapcsolódás legyen, ahol csak az egoista minden áron való Önérvényesítés számít, és amely próbál felül írni minden Szentséget, ami a Szerelemben rejlik.
A Mindenség szerelme már benned van, az a kitörölhetetlen kapcsolódás, amelyben eggyé válsz a saját Forrásoddal, amikor Mindig az Vagy, Aki Vagy. És ehhez kapsz Társat is ha akarod. Nem láncokat, hanem szabadságot. Nem végletes szenvedélyeket és vágyakat, hanem harmóniát és egyensúlyt. Nem a másikat kapod meg, hanem Önmagadat, a Szerelem által, az Együttlét Szentsége által.

Gabryel

nevtelen.png