Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szeretet a legnagyobb hatalom

A Szeretet tesz nemessé és uralkodóvá, legyőzhetetlen erővel ruház fel, hiszen a Forrással állsz kapcsolatban ilyenkor.
A Hamis szeretet és igyekezet által csak megalázódsz, és elveszíted valódi méltóságodat mint ember, és mint Isteni létező. Ez a hamis jóság számtalan alakot ölthet: áldozat szerepek, mártíromság, önmagunkat megnyomorító alkalmazkodás, munkamánia, vagy épp a szabadosság fetisizálása, szertelenség stb.
A valódi szeretet önmagunkkal kezdődik, hogy szeretjük amit csinálunk, bármi is legyen az. Nem a cél, hanem az állapot számít, amit az a tevékenység kivált belőlünk, és ettől leszünk aztán sugárzóak és őszintén szabadok. Ha jól esik adok, hanem esik jól nem adok, mert ez így Isteni, ahogy a Szeretet Nagykövete is csinálta.
Jézus pontosan ettől lett nemes uralkodó, és nem attól hogy ingyen osztogatta magát, mint ahogy azt a hamis tanítások sugallni akarják. Szeretete nem a koldusok szeretete volt, hanem néha szigorú és fegyelmező, máskor meg végtelenül könyörületes és feltételek nélküli. Szerette magát természetesen, de nem ahogy a mai ember teszi azt, vagyis az egóján és az elért trófeái által, hanem az Égi hovatartozása révén, hogy valaki fenn figyeli őt, és amely Forrás életet ad mindennek. Tudta jól hogy Istenben él, hogy a fény forrása az ő forrása, és ettől tudott minden akadályt legyőzni, még az emberek elmebeteg hatalomvágyát és ellenségeskedését is, mert erre csak a szeretet képes.
Kiűzte a kereskedőket a templomból megalkuvás nélkül, anélkül hogy magyarázkodott volna, hogy bármilyen manapság divatos krisztusi ideálnak is megfelelt volna, mert nem jó akart lenni; hanem követni szíve sugallatait és az égi elszólítást, hiszen valódian csak ez tesz jóvá és tisztává.
Belülre figyelt és nem kívülre, de nem lázadásból, hanem mert ez az egy Igaz út vezet a megváltáshoz. Az ő himnusza a Teremtő himnusza volt, ezért nem értették sokan, és ezért kellett meghalnia is.
A szívünkben él valóban a mai napig, de nem azt akarja hogy őt szeresd és a vallását, hanem saját magadat, a belső Istent ismerd fel végre, amely bármire képes, és bármit megteremthet magának. Nem akarja hogy bűnösnek érezd magad és kicsinek, hanem sugárzónak és Teljesnek akar látni, aki a szíve jóságát és tisztaságát követi, és ezt látja meg minden más emberben is.
Nem kell ehhez templom vagy biblia, hogy életed részévé tedd ezt a krisztusi életérzést, hogy nemességed a tisztaságodban rejlik, hatalmad a szeretni tudásodban, és erényed a belső Isten követésében.

Gabryel

blogx.png