Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. November 08. – A Szerelem fényében fürödve

A Nap és a Juno nemrég kezdte meg az útját a Mérleg Csillagképben, hogy tanítsanak a szerelemről és arról az egyensúlyról, amely a férfit és nőt egymás mellé állítja, és nem pedig egymás ellen.
A Juno a feleség archetípusa, illetve a harmóniára való képességünket is mutatja, amely most a felszínre fog kerülni még jobban a Nap által, hogy megbeszéljük és tisztázzuk a már régóta fennálló romboló mintázatokat a párkapcsolatban. Persze ezt is, ahogy mindent az életben, önmagunkkal kell kezdeni; a saját férfi (jang) és női (jin) energiáink kiegyensúlyozásával és kibékítésével, önmagunk elfogadásával feltétel nélkül stb.
A Mérleg mutatja a tükröt, hogy igazából a másik is én vagyok, és bármi is zavar és bosszant ő benne, az igazából a saját bosszúságom és viselkedés mintám. De olyan is van, hogy tényleg a párod működtet romboló viselkedés mintákat, és nem pedig téged tükröz vissza; azonban ilyenkor ez nem őröl fel téged, és nem okoz semmilyen bosszúságot sem, hanem teljes higgadtsággal a helyére teszed a másik egóját, anélkül hogy a hangodat is fel kéne emelned.
A Nap fénye most feltölti és táplálja az együttlét minden pillanatát, játékosságra és kreatív ötletekre inspirál, hogy a kötelességeink és feladataink mellett egymásra is jusson minőségi idő. És mivel most az alkalmazkodás és törődés képessége sem esik most a nehezünkre, így alkalmunk nyílhat a régi tüzet és szenvedélyt fellobbantani, vagy akár új szintre emelni a kapcsolat minőségét és rezgését.
A Mérlegben a szeretet megosztása a lényeg, amikor is önmagadból adsz a másiknak, éppen ezért mindegy milyen formában és alakban történik ez; a lényeg hogy a szívedből és a lelkedből történjen ez, a puszta adás öröméért, hogy a másiknak jó legyen bármilyen szempontból is stb. Ilyenkor tudhatod hogy a szeretet áramlásban van, mert már nem a külső számít, az anyagi javak, vagy a szépen hangzó mondatok és csöpögő érzelmek; hanem láthatatlan, de mégis bizonyossággal érezhető tiszta szeretet és összetartozás érzése. Ilyenkor az is jó ha semmit nem csinálunk együtt, hanem csak vagyunk és létezünk egymás mellett, mert ennyi is elég a boldogságunkhoz.
A Nap azt is is sugallja felénk most, hogy találjuk meg a saját egyéniségünket a szerelemben, még akkor is ha itt már az egónak nincs helye. A kényszeres alkalmazkodás és megfelelés az még nem szerelem, és főleg nem harmonikus kapcsolódás; hiszen ilyenkor csak kifelé áramolsz az energiáiddal, és közben nem táplálod saját magadat, a saját fényedet, és persze ebből szoktak aztán kialakulni a frusztrációk és konfliktusok. Ezért kell az önmegvalósítással legalább annyit foglalkozni, befelé is figyelni, mint amennyit a kapcsolat táplálásáért teszünk.

Gabryel

blog.png