Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A helyes lépés mindenkinek más

A nyugalom még nem jelent lelki békét, persze lehet ez egy mellékhatása annak, hogy valóban megtaláltad lelked békéjét, de lehet csak nyugtatgatod magad, és a felszínen nyugalmat erőltetsz magadra, miközben olyan tojásokon ülsz, amelyek robbanni fognak alattad, és kikelnek elnyomott vágyaid és érzéseid fiókái.
Épp ezért soha nem nyomj el semmit, hozd a felszínre azt, ami a felszínre akar jönni, mert csak így van esélyed a változásra, és a terheid elengedésére.
Ne bújj vallási dogmák mögé, mert a lexikális tudatás nem tesz éretté, csak hívővé, de te ugyanaz maradsz. Bölcsességed valódi tapasztalásokból rakódik össze, távol minden fantáziálástól és hitrendszerektől, ezért ha már olvasol valami inspirálót, akkor Éld is meg a mindennapok forgatagában, ne csak vakon kövess elméleteket, amelyeknek lehet se gyökere, se magassága. A Tapasztalat viszont tévedhetetlen, mert a tetteiden keresztül megéled az energiákat és a vágyakat, és hamar kiderül, hogy mi képvisel fényt, vagy sötétséget. Elmével hiába akarod eldönteni, hogy mi jó, mi pedig rossz, mert ezek a szavak eleve az ego ítélkezései a Létezés végtelen számú megnyilvánulására, amiben nincs se jó, se rossz dolog, hanem csak Vannak a dolgok, Léteznek, előjel nélkül.
Ráadásul ami neked helyes lépés, az másnak a legrosszabb lenne, és fordítva, ezért jól gondold meg, mielőtt lehurrogod a költőt a finom lelkéért, a szellemi vezetőt pedig a kemény kezűségéért, mert a költőnek a Lelke az Isteni manna, a szellemi vezető pedig szépítés nélkül tárja eléd azt, ami benned van, és néha fel kell rázzon a mély álomból, amiben élsz.
Eljött az év vége. Itt az idő a leltárra, hogy mit kell elengedned, és mik a vágyak, amelyek megvalósításra várnak.
Tehát légy valódi Önmagaddal, mert minden hazugság a Tiéd, és csak téged visz tévútra. Miután megkóstoltad a pudingot, edd meg ha valóban ízlik, ha viszont nem, akkor ne tedd, akárki is mondja, a Döntés mindig a Tiéd.

Gabryel

nevtelen.png