Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


              A gyermekek egyéniségének kibontakoztatása

Boldog gyermekek csak akkor lehetnek, ha hagyjuk őket kibontakozni, hogy megvalósíthassák önmagukat, és azt amiért a Földre születtek. Minden gyermek egyedi képességekkel és sorssal jön közénk, ezért nevelésük és oktatásuk során arra kell törekedni, hogy megvalósíthassák önmagukat, és felismerjék azt amiért a Földre születtek, hogy mi az amiben tehetségesek, és amivel át tudják adni mindazokat a kincseket az emberiségnek, amelyek a lelkükben és szellemükben van, és ebben támogatnunk kell őket.
Hiszen mindannyian egyéniségek vagyunk, és mindenkinek máshoz van érzéke, éppen ezért minden kis lelket egyénileg kell nevelni. Azt kell erősíteni minden gyermekben, amiben ő jó, és nem olyan dolgokat elvárni tőle, ami nem biztos hogy az erőssége, mert ezt kudarcként fogja megélni, hogy nem tud az elvárásoknak megfelelni, és így aztán amiben tehetséges lenne, az is nehezebben fog menni neki, mert nem bízik majd magában.
Ha valakinek nem megy a matematika, attól ő még lehet kiváló művész, és semmit nem veszít azzal, hogy nem lesz belőle matek zseni, mert a Lelke egyszerűen más feladattal született. Megtalálva és bátorítva minden egyes gyermek egyéniségét és képességét, válhatnak végül kiegyensúlyozott és boldog felnőtté. Mert a jövő az egyéniségek kibontakozásában van.

Henriel

blog.png