Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022 június 02. – Az igazság te magad vagy, hogy létezhetsz

A Jupiter és a Mars a Halak és a Bálna Csillagképekben folytatják útjukat, hogy rávilágítsanak minket az önbecsapásainkra és téveszméinkre, illetve hogy kirobbantsanak abból a tétlenségből és önsorsrontásból, amelyekkel napi rendszerességgel szabotáljuk a felsőbb énünk Isteni birodalmába való hazatérést, és annak manifesztálódását itt a Földön.

Az igazság a mi világunkban sokkal inkább egy relatív fogalom, egy szubjektív képzet; amelyet mindenki máshogy lát, máshogy érez, és másként fejez ki. Ezt az emberi létezés sokszínűsége és szabadsága adja, hogy azzá lehetsz itt a Földön, akivé csak akarsz; és bármilyen hitrendszert és világnézetet követhetsz, vagy akár alkothatsz magadnak egy teljesen újat, amely csak a te létezésedre és sorsodra íródott.
Ha elkezdesz meditálni ezen a lelked birodalmában, amelyben a Halak érzékenysége és egységlátása, valamint a Bálna elvonulásra és önelemzésre való hajlamai is segíteni fognak; akkor ez a szabadság látszólag egyre inkább szűkülni fog, egyre inkább megszűnnek a választási lehetőségeid, mintha a döntés már nem is a te kezedben lenne. És a csoda itt kezdődik el, mert ezzel együtt megszűnnek a hitrendszereid is, minden látszólag egymásnak ellentmondó és háborúzó világnézet; és ahogy így szépen lassan megszűnik az ego és az egyén akarata, ezzel együtt megszületik a teremtésbe és az Isteni létezésbe vetett hite is. És megszületik azaz EGY igazság is a lelkedben, a Teremtő igazsága, amely már nem döntés és választás kérdése, hanem az egyetlen út hazafelé, a forrás fényébe, és amelyet mindenki választani fog idővel.

Hiába mondja neked valaki, hogy szerinte az ég kék, nem biztos hogy ő is így gondolja és érzi; hiszen lehet csak meg akar felelni neked és a társadalmi konvencióknak, vagy nem akarja hogy hülyének nézd, amiért ő lilának, esetleg feketének látja azt az eget, amelyet te kéknek érzékelsz. Végső soron teljesen mindegy, hogy te mit gondolsz erről, ha erre fény derül; hogy hazugságnak és szándékos félrevezetésnek ítéled, esetleg megbélyegzed a másikat, mert nem tudod a szűkös hitrendszereid keretei közé szorítani őt stb. És persze az is lényegtelen, hogy a másik is mit érez ezzel kapcsolatban, ha kiderül valóság; hogy szégyent érez azért, aki ő Isteni valójában, és hogy még nem tud ennek mentén élni stb. A Teremtő igazsága és fénye mi vagyunk, bennünk és általunk testesül meg, és pont nem érdekli a véleményed és az ítélkezéseid, vagy akár az önsajnálatod és képmutatásaid; éppen ezért minek erőlködnél másnak látszani, amikor belül mindig ugyanaz maradsz, és mindig ugyanazt az igazságot fogod követni.

Gabryel

blog.png