Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. Június 26. – Lucifer nem a barátod, de nem is az ellenséged

A Nap most kezdte meg az útját az Ikrek és Unikornis Csillagképekben, hogy ismét tanítson valamit nekünk a fény és sötétség örök harcáról és egymást kiegészítő jelenlétéről.
Mindenkiben ott van a Teremtő fénye, és ott van a sötétség is, csak az arányok különbözőek. Szükségünk van mindkét energiára, hiszen a dualitás világában élünk, amely szintén az ellentétekre épül; ahogy az éjszakából nappal lesz, ahogy a férfi és nő együttlétéből gyermek lesz stb.
Szeretjük magunkat azonosítani az angyali énünkkel, amely a fényünket is hordozza, amely által mindig jók és tiszták maradhatunk stb. Lucifert pedig, a bukott angyali énünket, amely a sötétségünket és telhetetlen hatalomvágyunkat képviseli, őt pedig sokszor elrejtenénk nem csak a világ elől, hanem önmagunk elől is.
És igazából ez okozza bennünk a feszültséget és két felé szakadást, illetve idővel az egót is létrehozza és jól megerősíti; hiszen senki sem tudja magát csak a fényben úszó énjével azonosítani, miközben a külvilágban és benned is ott tombol a dualitás. De az ember mégis megpróbálja a jóság álarcait magára erőltetni; lemond minden hatalomvágyról, ambícióról is akár, lenézi önmagát, és mindig beáll a sorba másokat követve stb., csak hogy még véletlenül se érezze magát úgy, mint akit rabul ejtett a sötétség.
Pedig pontosan így leszünk céltalanok és félve élők, akik hiába is keresik az önvalójukat és Isteni sorsukat, mert nem merünk és nem is akarunk teljes életet és tapasztalásokat. Meg kell ismerned a benned élő Lucifert, annak önbizalomtól duzzadó hatalomvágyát és törtetését, amikor csak elvenni akarsz, amikor csak kapni akarsz stb. Ettől nem leszel gonosz, romlott és bűnös lélek, hiszen ott van a fény is benned, a lelkiismereted, amely nem fogja engedni hogy rombolásra használd Lucifert, legalább is normális esetben.
Persze van amikor az ember nem bírja megállni Lucifer vonzó természetét, ahogy mindig elveszi ami neki kell, ahogy az Univerzum uralmára tör stb. Az ilyen létező teljesen a rabjává is válhat eme hatalomvágynak és egoizmusnak; bármi áron is de elveszi ami neki kell, ha kell rombolás útján, ha kell bűnözés útján stb.
Éld meg mindkét énedet teljességgel, hiszen a Nap most megvilágítja ezeket benned, és ha valahol hiányok vannak még benned, akkor azok a felszínre fognak jönni. Az angyal adni akar és szeretni mindig, Lucifer pedig elvenni és önmegvalósítani; viszont az életünk is erről szól, hogy mindkettőt megéljük egyensúlyban. Lucifer nem a barátod, de nem is az ellenséged; átver és a pokolra viszi a lelked pillanatok alatt, ha nem figyelsz, ha csak ő hozzá vonzódsz még. De mivel valaha ő is angyal volt, csak emlékeztetned kell a fényre, hogy kitől is kapta a létét…

Gabryel

blog.png