Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. Június 11. – Háború és Béke

A Merkúr az Ikrek Csillagképben vándorol jelenleg, vagyis a saját állatövi jegyében, hogy megmutassa az ellentétek gyönyörű táncát és drámáját az életünkben és kapcsolatainkban. Ilyenkor kimondjuk, amit ki kell mondanunk, vagy amit már régóta nem tudtunk hitelesen és annak teljes erejével kimondani és kifejezni. Belemegyünk bátran a drámákba is vitákba, talán még élvezzük is őket, hiszen az Ikrek nem egymást akarják elpusztítani – például te a párodat – hanem csak két különböző aspektust és nézőpontot egymáshoz mérni és egymásnak ereszteni, hogy végül ebből az építő civakodásból megszülessen az a magasabb igazság és egység, amely végül mindenkinek a javát szolgálja és figyelembe veszi.
Eközben a csillagos ég túloldalán, a Nyilas Csillagképben járja útját a Plútó és a Jupiter szorosan egymás mellett, és hoznak üzenetet arról, hogy hogyan kell az Ikrek ellentéteit és viaskodásait egységbe és békébe emelni, elengedni az értelmetlen és hamisságon alapuló háborúkat, és végül újjászületni a hitünk fényében és rendíthetetlenségében.
Miért is kell a hit a harchoz, önmagad legyőzéséhez, vagy bármilyen kihíváshoz? Mert enélkül a Nyilasra jellemző hit és optimizmus nélkül feladnánk a soha szűnni nem akaró harcainkat és belső küzdelmeinket; hiszen minden harccal és tettel fogy az energia, talán a lelkesedés is, és semmi kedved tovább menni, de te mégis küzdesz tovább; mert van Hited. Amiért a hit még fontos, hogy nélküle abba a tévhitbe ringatnánk magunkat, hogy nem létezik más csak a harc, az öldöklő küzdelem a hatalomért, amely az ember legelemibb eltévelyedése és kísértése; de ha van hited, és az tényleg valódi, akkor az az Istenélményről kell szóljon, amelyben mindenki hite és élete békében megfér egymás mellett, és persze egymást támogatva.
Az Ikrek üzenete és vitái is most erről szólnak az életünkben, hogy lássuk meg a másik igazságát, és ne csak a sajátunkat erőltessük, vagy akár győzzük le vele a másikat; mert így csak harcokat nyerhetsz, de a háború örökre megmarad tolerancia és elfogadás nélkül. Tudnod és érezned kell; hogy mindenki hite ugyanannyit ér a Teremtő szemében, ha az neki boldogságot ad, és értelmet az egész életének.
A Jupiter felnagyítja a Plútó skorpiós minőségeit, hogy végleg eldöntsd mit akarsz; a hited pillanatok alatt ölhet és pusztíthat, vagy akár békét és egységet is teremthet végérvényesen a saját életedben, vagy akár a világba hozhat békét és Isteni igazságot.
Az Ikrek vitái a végletekbe sodornak, hogy megéld a fény és sötétség örök drámáját, és az ebből fakadó erőt és egymást kiegészítő jelenlétét; hogy aztán a Nyilas Hitet adjon mindezt elengedni, a békét és a fényt választani.

Gabryel

blog.png