Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. Május 01. - Amikor csak a harc és a küzdelem tart életben

Az Uránusz és annak szabadságra törő energiája a Kos Csillagképben vándorol, hogy megmutassa miként tudunk megharcolni a szabadságunkért és a teremtőerőnk felszabadításáért. A Nap a Bika és Perszeusz Csillagképekben szintén egy ősi harcra szólít minket, hogy küzdjünk meg bátran az Igaz önvalónkért, fedezzük azt fel és védjük meg szilárdan, bármi is legyen az ára ennek; ez a bennünk élő Hős szimbóluma, aki bármilyen sötét erővel fel tudja venni a harcot. Végül itt van nekünk a Mars és annak tiszta Yang energiája, amely az Ikrek és Unikornis Csillagképekben vándorol éppen, és szintén arra az elkerülhetetlen harcba szólít minket, amely az ellentétes erők kiegyenlítéséről és megéléséről szól; egyfajta harc általi egyensúlyra törekvés.
És itt egy közös pont e három égitest pozíciójában: az Uránusz a Kos fejénél és szarvainál jár, a Nap a Bika fejénél és szarvainál, illetve a Mars az Unikornis fejénél és szarvánál.
Tehát a Fej mint irányadó és szellemi gondolkodás, a szarvak pedig a kitörés és a harc elkerülhetetlenségét mutatják. Vagyis ki kell tűznünk a célokat, átgondolni életünk céljait, és végül azokért megharcolni, kitörni a régi mintákból és hitrendszerekből, hogy önmagunkká lehessünk, kerül amibe kerül. Ezek szimbólumok, amelyeknek jelentésük van, és ezeket kell a hétköznapok világába ültetnünk, mindenki a maga módján és lehetőségein belül. De néha az élet választ vár tőlünk megalkuvás nélkül, sőt néha választási lehetőséget sem hagy nekünk, főleg ha a szabadságunkról és önvalónk felfedezéséről van szó; hiszen ezért születtünk eme Földre, megvalósítani ezeket az ideákat.
Ez egy olyan megélés most, amikor nem teheted le a kardodat, mindig élesen kell tartanod ebben a duális világban, legyen szó a saját félelmeidről és belső démonaidról, vagy akár a külvilágból jövő támadásokról és betolakodókról. Most nem segít a „tartsd oda a másik orcádat is” szépen hangzó ideája, mert bizonyos sötét erők biztosan ezt szeretnék, hogy feladd önmagad és az elveid, és hagyod hogy átgázoljanak rajtad. Igen az ártatlanság kora eljöhet, de nem a gyávaság és önmagunk feladása által, hanem a szabadságunk kiharcolása révén, és persze a szeretet által; hogy szeretjük önmagunkat annyira, hogy nem alázzuk meg emberi mivoltunkat, illetve a szabadságunkra is mindig igényt tartunk, mert ez a Teremtő által belénk kódolt tulajdonság.
Tudni fogod mikor kell kardod forgatni, és mikor kell elhallgatni, mert ezt érzi mindenki belül, és most az erő is meg lesz kitörni és változni belül. Érezni fogod mikor kell letenni a kardot; amikor az egód már nem irányít téged, amikor a sötét vihar már elhalkult benned és a világodban.

Gabryel

blog-honlapra.png