Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. Július 29. – Hagyd az érzést dönteni

A Mars és a Juno összetalálkoztak az égen a Rák és az Oroszlán Csillagképek találkozási pontjánál, és persze a Hidra is ott figyeli őket lesben állva; hogy mikor nem tudsz nemet mondani a harcra, és inkább kiéled a nyers indulataidat a másikon, mint hogy megpróbálnál alkalmazkodni vagy kompromisszumot kötni.
A Mars a harcot választja, kitör és kezdeményez; a Juno pedig alkalmazkodik, a párjáért mindent megtesz, és ez a két kissé ellentétes minőség keveredik most bennünk, és teszi fel azt a kérdést; hogy melyiket választjuk. Ha mélyebbre megyünk, rájövünk hogy egyiket sem kell választanunk, hiszen az csak az egyik végletből a másikba ugrás lenne, egy csömörből-vödörbe szituáció. Ha a harcot választom kizárólag, csak rombolok eszetlenül, és bomlasztok minden kapcsolódást a másikkal; és persze egy idő után saját magam ellen is harcolni fogok, hiszen a kard az én kezemben van, a feszültség és indulatok az én lelkemet nyomja, nem a másikét. De az sem jobb, ha csak a Juno minősége felé megyek el kizárólag, és csak az alkalmazkodást ismerem, mindenféle önmegvalósításról és saját akaratról lemondva; mert ekkor bár a másiknak nagyon jó lesz, mert minden kívánságára ugrunk, viszont önmagunkat mélyen elnyomjuk és megtagadjuk, és ez a sok kimondatlan vágy és frusztráció egy idő után megbénít.
A Hidra talán közelebb visz minket a megoldáshoz, mert mélyen legbelül az mozgatja a szálakat. Tehát itt az egyik feladat, hogy a Mars által legyőzd a Hidrát magadban, ami egy önlegyőzést jelent; amikor is képes vagy felvenni a harcot az indulataiddal és ellenségeskedő viselkedéseddel, és nem hagyod azokat korlátlanul tombolni és kegyetlenkedni, hanem a Rák szív minőségével megszelídíted őket, átminősíted őket együttérzéssé és szeretetté. Ekkor az alkalmazkodás és harmónia magától meg fog jelenni, hiszen az mindig is ott volt; ez a természetes állapota a kapcsolatoknak. A harcos éned nem fog el veszni; csak a sallangok tűnnek el belőle, a lehúzó minőségek.
A Hidra a Juno-t is meg tudja bolondítani; ahogy szinte rá erőszakolod magad a másikra, megfojtod a párodat az állandó alkalmazkodással, lesed a kívánságait, kéred hogy mondja el őket mindenképpen; akkor is ha ő nem akarja, ha az egyetlen dolog amire vágyna, csak egy kis szabad levegő és mozgástér lenne. Ezt is le tudod győzni magadban, azáltal hogy felméred mindkettőtök igényeit, hogy tényleg mire van szüksége tőled a párodnak, illetve hogyan állsz te a saját vágyaiddal, a saját önmegvalósításoddal. Végül képes leszel több levegőt adni a párodnak, és csak azt megtenni érte, ami a szívedből jön; többre nincs is szükség, többet egyszerűen nem tehetsz kettőtökért.
Szóval nem kell választani, csak érezni, és ezzel az érzéssel áramolni.

Gabryel

blog.png